in

Εκπέμπει SOS o Eurocontrol: Προσοχή στις πτήσεις πάνω από την Αν. Μεσόγειο τις επόμενες 72 ώρες!

Να επιδείξουν προσοχή στον εναέριο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου για τις επόμενες 72 ώρες, λόγω πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία, προειδοποιεί τις αεροπορικές εταιρείες οι Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol).
Ο Οργανισμός προειδοποιεί για πυραύλους εδάφους-αέρους και Κρουζ οι οποίοι ίσως εκτοξευθούν. Αυτό πρακτικά σημαίνει διακοπή των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης.
Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη διαφώνησαν έντονα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ΗΠΑ και Ρωσία για τη Συρία. Παράλληλα εκτιμάται πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι τους ετοιμάζονται να αναλάβουν δράση κατά του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, μετά την επίθεση με νευροπαραλυτικό αέριο στη Ντούμα το Σάββατο.
«Χρειάζεται προσοχή στον σχεδιασμό πτήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή πληροφοριών πτήσης (FIR) της Λευκωσίας», τόνισε ο οργανισμός στην ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Στην προειδοποίησή του προς τους αερομεταφορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Eurocontrol επικαλείται οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).
reader.gr