in , , ,

Εκδήλωση της Ι.Μ.Π.Χ. για την βυζαντινή μουσική, video

 Απονεμήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου τα πτυχία και τα διπλώματα των εξετάσεων του Ιουνίου του 2013  της αναγνωρισμένης σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ.Π.Χ. που λειτουργεί εδώ και έντεκα χρόνια και διανθίζει με το ηχόχρωμα της πολλές εκκλησιαστικές εκδηλώσεις στην περιφέρεια της Μητρόπολης.

 Η σχολή με έδρα της τη Νεάπολη και παραρτήματα στον Αγιο Νικόλαο και την Χερσόνησο έχει 70 περίπου σπουδαστές οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους μπορούν να εργαστούν στην εκπαίδευση και να στελεχώσουν τα αναλόγια των εκκλησιών. 
Η διεύθυνση της σχολής από τον κ Αντώνη Πλαϊτη, τον οποίο  πλαισιώνουν  από πολύ καλούς καθηγητές δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να επιτελείται το έργο της σχολής που είναι   ένα όραμα του ίδιου του Σεβασμιότατου το οποίο και πραγματοποιείται με επιτυχία, εκκλησιαστική και κοινωνική αποδοχή. 
Η εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του κ. Δημήτρη Δασκαλάκη, φιλόλογου, η οποία είχε θέμα «Η βυζαντινή μουσική στην Ρωμαίικη παράδοση». Ο ομιλητής κέρδισε το ακροατήριο της γεμάτης αίθουσας του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου της Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη με την μεστή και αναλυτική προσέγγιση του στο θέμα δανειζόμενος πιστά κομμάτια από την Εκκλησιαστική και όχι μόνο βιβλιογραφία αιώνων πριν έως και το σήμερα. 
Αμέσως μετά η χορωδία έψαλε ύμνους των τριών Ιεραρχών  και της εορτής της Υπαπαντής και ακολούθησε η απονομή στους σπουδαστές από τον Σεβασμιότατο, τον Δημοτικό Σύμβουλο υπεύθυνο για θέματα Νεάπολης Δημοσθένη Μεθυμάκη, τον εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νομού υποδιευθυντή Σταύρο Σπανουδάκη τον πρόεδρο του Τ.Σ της Νεάπολης Κίμωνα Χουρδάκη και την αντιπρόεδρο του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. Μαρία Κωστάκη.  
κείμενο φωτογραφιες και βιντεο ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ www.anatolh.com