Menu
in , , , , ,

Εκδήλωση στο ναό της μητέρας όλων μας

Μια εκδήλωση που θα προσπαθήσει να φανεί αντάξια της σημαντικότητας και της ιστορίας του κτιρίου του μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Μεγάλης Παναγίας Νεάπολης, μια εκδήλωση που εμπνεύστηκε προσωπικά ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμος θα πραγματοποιηθεί την προπαραμονή της εορτής της Μητέρας όλων μας Της Παναγιάς.
 
 
Μια εκδήλωση που ξεπερνά τα τοπικά όρια της περιοχής μας από την στιγμή που το φως και η δυναμικής του συγκεκριμένου επιβλητικού ναού ξεπερνά ακόμα και τα όρια της ίδιας της Κρήτης από την στιγμή που σε όλη της διάρκεια του έτους χιλιάδες είναι οι πιστοί που θέλουν να την επισκεφτούν και να ανάψουν ένα κερί στην χάρη Της Μεγάλης Παναγίας. Του ναού που τόσο πολύ αγαπούσε ο μακαριστός μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κηρός Νεκτάριος ώστε με δική του επιθυμία θέλησε εκεί να είναι η τελευταία  του κατοικία.
 
«Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το ιστορικό στίγμα του ναού που έχει καθορίσει την θρησκευτική αλλά και ιστορική πορεία αυτού του τόπου. Ο Ι.Μ ναός της Μεγάλης Παναγίας αποτελεί το κέντρο και το σημείο αναφοράς της ευσέβειας όλων μας  με την αγάπη στο πρόσωπο και στην έννοια της Μητέρας παναγιάς να τιμάται δεόντως. Ο σεβασμιότατος ποιμενάρχης μας, που εμπνεύστηκε την εκδήλωση αυτή, προσπαθεί με σεβασμό, ενδιαφέρον ουσιαστικό και αγάπη μεγάλη να αναδείξει την σημαντικότητα του τόπου μας και περιμένουμε από την εκδήλωση του Σαββάτου να δοθεί μια νέα ακτινοβολία του ναού της Μεγάλης Παναγίας καθώς θα αναδειχθούν στοιχεία με τρόπο που δεν γνωρίζαμε ίσως έως τώρα.» σχολίασε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρωτοσύγκελος αρχιμανδρίτης π. Τίτος Ταμπακάκης, προσκαλώντας του πάντες να βρεθούν το απόγευμα του Σαββάτου στις 20.00 στο προαύλιο της Μεγάλης Παναγίας για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση
 
“Η Μεγάλη Παναγία δια μέσου των αιώνων” στην οποία θα μιλήσουν η Μαρία Σεργάκη Φυσικός-τ. Προϊσταμένη ΓΑΚ Ν. Λασιθίου με θέμα «Η Μεγάλη Παναγία μέσα στο χρόνο», ο Ευάγγελος Παχυγιαννάκης Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, με θέμα «Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ορθόδοξη Αγιογραφία» και ο Μανώλης Φούσκης, Θεολόγος, τέως Γυμνασιάρχης Γυμνασίου Νεάπολης με θέμα «Η Μεγάλη Παναγία σημείο κοινωνικής ομοψυχίας», χαιρετισμούς δε θα απευθύνουν πέρα από τον ίδιο τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ Γεράσιμο και όλοι οι φορείς της Κρήτης και της περιοχής.
 
Στον ναό δε συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για την ολοκλήρωση της συντήρησης της εξωτερικής πλευράς και της αντιμετώπισης της υγρασίας.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
 

Leave a Reply

Exit mobile version