in

Εκατόμβη νεκρών από το σεισμό των 7,3 Ρίχτερ στα σύνορα Ιράκ – Ιράν![VIDEOS&PICS]

Τουλάχιστον 210 άτομα είναι ο τραγικός απολογισμός του φονικού σεισμού των 7,3 Ρίχτερ, που έπληξε το απόγευμα της Κυριακής 12 Νοεμβρίου την περιοχή μεταξύ Ιράν και Ιράκ.
Σύμφωνα με το Guardian, ο απολογισμός των νεκρών τη Δευτέρα το πρωί ήταν 210 νεκροί και τουλάχιστον 1700 τραυματίες.
Στο Ιράν οι πόλεις που επλήγησαν περισσότερο είναι η Κασρ ι Σιρίν, στα σύνορα των δύο χωρών και η Αζγκαλέχ, περίπου σαράντα χιλιόμετρα βορειοανατολικά.
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 25χλμ και το επίκεντρο στα 30χλμ. νοτιοδυτικά από την πόλη Χαλάμπζα.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 20:18 (ώρα Ελλάδας) και έπληξε περισσότερο το Ιράν.
Σε όλη την επαρχία, κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους όταν έγινε ο σεισμός προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές
«Εγκαθιστούμε τρεις καταυλισμούς» υποδοχής σεισμοπαθών στην περιοχή, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Κερμανσάχ.

 
Σύμφωνα με το IRNA, περίπου 30 συνεργεία με ειδικούς στις διασώσεις της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου στάλθηκαν κατεπειγόντως στο δυτικό Ιράν.
Ο Πιρ Χουσεΐν Κουλιβάντ, επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, σημείωσε ότι είναι «δύσκολο να σταλούν ομάδες διάσωσης σε (ορισμένα) χωριά διότι οι δρόμοι έχουν κοπεί (εξαιτίας) κατολισθήσεων» που προκάλεσε η σεισμική δόνηση.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο της IRIB, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα στις επαρχίες Κερμανσάχ και Ιλάμ, που επλήγησαν από τον σεισμό.
Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη νοτιοανατολική Τουρκία: Στο Ντιγιάρμπακιρ, κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους όταν σημειώθηκε η δόνηση, αλλά επέστρεψαν λίγο αργότερα.

Earthquake on Iran-Iraq border 12/11/2017 زلزله | Землетрясение на Ближнем Востоке.


Iran-Iraq Earthquake 7.3 Magnitude || Concrete Structures Had Collapsed !!!


reader.gr