in ,

«Εκατοντάδες μαθητές συμμετείχαν στις εκδηλώσεις των μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Κρήτη»

 

 

Με σύνθημα «ΕΕ VS ΝΕΟΛΑΙΑ -Σκέψου έξω από τα όρια του συστήματος» τα μαθητικά Φεστιβάλ αποτέλεσαν και φέτος το σημείο συνάντησης εκατοντάδων μαθητών που έχουν τις ίδιες ανησυχίες, προβληματισμούς, σημείο που ενώθηκαν οι φωνές τους «για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση»!

Το ταξίδι των μαθητικών Φεστιβάλ ξεκίνησε το τελευταίο 10ήμερο του Μάρτη με πολύμορφες δραστηριότητες στην ύπαιθρο του νησιού, στο Κολυμπάρι Χανίων , Καστέλι, στο Τζιβαρά, στο νομό Ηρακλείου στις Μοίρες, που οδήγησαν στην μεγάλη νεανική γιορτή. Με τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τουρνουά Βόλεϊ, συζητήσεις σε χωριά της Κρήτης, το φεστιβάλ αγκάλιασε και ανέδειξε την νεανική δημιουργία, την όρεξη στη μάθηση, την ανάγκη στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

 

Το Σάββατο 4 Απρίλη πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Χανίων και του Ρεθύμνου. Το Σάββατο επίσης άνοιξε τις πύλες του και το διήμερο φεστιβάλ στο Ηράκλειο.Την Κυριακή 5 Απρίλη, ολοκληρώθηκε με τη δεύτερη μέρα στην πόλη του Ηρακλείου

7 4 14 kne krhths - Αντίγραφο

Στα πλαίσια των Φεστιβάλ οι μαθητές συμμετείχαν σε τουρνουά pig pong , θεατρικά παιχνίδια, συμμετείχαν στις συζητήσεις με θέμα την ΕΕ και τις κατευθύνσεις της στην Παιδεία. Δεκάδες μαθητές πήραν το βήμα και δημιούργησαν μέσα από τα θεατρικά δρώμενα και τη μουσική, μετά από εβδομάδες προετοιμασίας. Απέδειξαν πως με μεράκι, κέφι, πείσμα και συλλογική προσπάθεια η νεολαία μπορεί και πρέπει να ζωντανεύει τα όνειρά της.

7 4 15 kne 2