in , , , , ,

Εικόνα αγάπης, εικόνα ζωής.

Από το 2014, ύστερα από πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση (ENIL), γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Μαΐου η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης (Α.Δ.). Την ημέρα αυτή, μέλη και υποστηρικτές του ENIL από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης, διοργανώνουν ποικίλες δράσεις που ως στόχο έχουν την ενημέρωση του κόσμου για την Α.Δ. καθώς και την διεκδίκηση της εφαρμογής της.
 
Στο πλαίσιο αυτό, ο i-living, ο πρώτος και μοναδικός οργανισμός στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με την Ανεξάρτητη Διαβίωση των ανθρώπων με αναπηρία, συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πανευρωπαϊκή αυτή δράση. Ύστερα από την άκρως πετυχημένη μας δημόσια ενημερωτική δράση σε επτά Ελληνικές πόλεις το 2015, φέτος αποφασίσαμε να κινηθούμε στο διαδίκτυο κάνοντας κάτι μοναδικό σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Προσεγγίσαμε τον Τόμεκ, έναν από τους κορυφαίους δημιουργούς κόμικς στη χώρα μας, και του ζητήσαμε να μας δημιουργήσει ένα στριπάκι για την περίσταση. Αυτός αμέσως δέχτηκε και ορίστε το αποτέλεσμα:
6 5 16 amea
 
Η δύναμη του μέσου είναι τεράστια. Με το μονοσέλιδο αυτό κόμικ, περνιούνται αρκετά από τα ζητήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία και θίγονται κάποια στερεότυπα καθώς και θέματα ταμπού, πάντα με χιουμοριστική διάθεση. Δεν θα τα απαριθμήσουμε όμως, ώστε να μπορέσει ο καθένας να κάνει την δική του ανάγνωση, όπως άλλωστε είθισται με τα έργα τέχνης! Εδώ οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Τόμεκ για την τιμή που μας έκανε!
 
Τελειώνοντας, για όσους δεν είναι οικείοι με την έννοια της Ανεξάρτητης Διαβίωσης, σας προτρέπουμε να δείτε ένα σύντομο βίντεο που δημιουργήσαμε πέρυσι τέτοια εποχή: https://www.youtube.com/watch?v=rPzy0M5su_k&feature=youtu.be
 
Η εκτελεστική επιτροπή του i-living