Menu
in , ,

Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο εγκαινίασε ο Υπουργός Παιδείας στην Κρήτη [VIDEO – PICS]

Παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, πραγματοποιήθηκαν σήμερα ο αγιασμός και τα εγκαίνια του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Χανίων.

filis9

Τα δυο σχολεία μεταστεγάστηκαν πρόσφατα στις Στέρνες Ακρωτηρίου, σε κτίριο του Δήμου Χανίων (πλησίον δασυλλίου Στερνών), με προδιαγραφές ΑμεΑ.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο υπουργός Παιδείας τόνισε μεταξύ άλλων πως: «η εκπαίδευση και η υγεία αποτελούν προτεραιότητα για να βγούμε από την κρίση και ότι η έξοδος αυτή θα πρέπει να αφορά όλους και να μην είναι για λίγους».

Παράλληλα ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Πολιτείας για στήριξη της Ειδικής Αγωγής και υπογράμμισε ότι από το σύνολο των 20.000 αναπληρωτών σε σχολεία, οι 9.100 απορροφήθηκαν στην ειδική αγωγή ενώ δεσμεύτηκε για μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας εξέφρασε την πεποίθηση ότι του χρόνου τα παιδιά στο σχολείο αυτό θα είναι περισσότερα. Παράλληλα ευχαρίστησε τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για την συμβολή του στο άνοιγμα του νέου σχολείου.

Το παρών στα εγκαίνια μεταξύ άλλων έδωσαν ο Γ.Γ. Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης, ο Διευθυντής Α’βθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Μανώλης Μηλιαράκης, ο Διευθυντής Β’βθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Στέλιος Ζερβάκης, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη και ο Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης Κων/νος Ζορμπάς.

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

ΠΗΓΗ: kriti24.gr

Leave a Reply

Exit mobile version