in ,

Εθελοντικά ξανά στο νοσοκομείο Νεάπολης.

Ακόμα μια δράση εθελοντικής προσπάθειας καθαρισμού και καλλωπισμού στη Νεάπολη την Κυριακή, Την φορά αυτή καλούνται οι πολίτες και οι φορείς αν δείξουν για μια ακόμα φορά την αγάπη και το ενδιαφέρον τους στο νοσοκομείο της πόλης. Να θυμίσουμε ότι μήνες πριν στον αγώνα που έχε γίνει για την οικονομική αυτοτέλεια του Διαλυνάκειου νοσοκομείου της Νεάπολης οι πολίτες είχαν σχηματίσει μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω του προκείμενα να δείξουν την αγάπη τους για την συγκεκριμένη μονάδα.

Ενώ πολλές δεκαετίες πίσω ντόπιοι είχαν αφήσει μέρος της περιουσίας τους σαν κληροδότημα στο νοσοκομείο. Άρα τοπική κοινωνία και νοσοκομείο είναι δύο κρίκοι πολύ ισχυρά δεμένοι μεταξύ τους πολλά χρόνια τώρα και σίγουρα και στην πρόσκληση αυτή πέρα από τους τοπικούς συλλόγους και τις ομάδες των ανθρώπων πολλοί θα πλησιάσουν αυθόρμητα την δράση αυτή. Το ραντεβού είναι για τις 10 το πρωί έξω από το νοσοκομείο όπου θα ξεκινήσει η προσπάθεια για την καθαριότητα και τον καλλωπισμό των εξωτερικών χώρων  γύρο από το κτίριο του Διαλυνάκειου.

14 5 15 kauarismos nosokomeio

Και η δράση αυτή εντάσεται στις διαθέσεις τόσο των μελών του τοπικού συμβουλίου της Νεάπολης όσο και των εκπροσώπων των φορέων για να επέμβουν οι πολίτες σε μέρη και σε καταστάσεις που η τοπική αυτοδιοίκηση αδυνατεί να βοηθήσει. Άλλωστε η φράση του Δήμαρχου Αντώνη Ζερβού αλλά και η αγωνία του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Χαριτάκη ότι έχουμε μόνο τρείς εργαζόμενους στην καθαριότητα λέει πολλά. Αν μείνουμε δε στην έκφραση του τοπικού συμβούλου Αντώνη Σπανάκη ότι δεν χρειάζεται πολύς κόπος απλά λίγος χρόνος, ίσως να είναι περισσότεροι όσοι θυσιάσουν δύο ώρες από τον καφέ της Κυριακής ώστε αν συνδράμουν σε αυτό που πάει να γίνει θεσμός ¨ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε περισσότερα.

 

ΘΑΝΟΣ Κ.