in , , , ,

…εγώ σκότωσα ένα παιδάκι 8 ετών

«Την Κυριακή το μεσημέρι κάποια κάλεσε στο τηλέφωνο συγγενικό μου πρόσωπο 86 ετών και της είπε  ότι εγώ σκότωσα ένα παιδάκι 8 ετών με το αμάξι και ζητούσε 25.000ευρώ για να μην με βάλουν φυλακή. Το συγγενικό μου πρόσωπο με έπαιρνε τηλέφωνο όμως εκεί που βρισκόμουν δεν είχα σήμα  με αποτέλεσμα η ίδια να σηκωθεί και να πάει  στην αστυνομία, μέχρι να βρει άκρη την έβαλαν στο οξυγόνο και κοντέψαμε να την χάσουμε από την στενοχώρια της.» η περιγραφή που προηγήθηκε είναι μία μόνο από τις πολλές που μας μετέφεραν πολίτες της περιοχής του Αγίου Νικολάου όπου σε περισσότερες από 10 περιπτώσεις έπεσαν παραλίγο θύματα τηλεφωνικής παραπλάνησης  και εξαπάτησης από καλά διαβασμένους  απατεώνες.
 
Σε πολλές δε περιπτώσεις οι οικογένειες που δέχθηκαν τα άγνωστα τηλεφωνήματα έτρεχαν και έψαχναν να βρουν χρήματα ώστε να συμπληρώσουν τα χρήματα του ποσού που απαιτούσαν οι απατεώνες, ώστε να μη κόψουν το πόδι τους ενός, να μην μαρτυρήσουν ότι γνώριζαν ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε καυγά και είχε τραυματίσει κάποιον άλλο σοβαρά, να αφήσουνε ελεύθερο κάποιο εγγονάκι τους που το είχαν απαγάγει κ.α.
 
Οι απατεώνες είχαν ετοιμάσει ένα τηλεφωνικό σενάριο με ανάλογους ήχους και κραυγές με σήμα που είχε διακοπές στην ομιλία προσπαθώντας αν γίνουν πιστευτοί και να προκαλέσουν πανικό στους ανθρώπους που τηλεφωνούσαν οι οποίοι στην μεγάλη τους πλειοψηφία ήταν μεγάλης ηλικίας. Σε κάποιες δε περιπτώσεις η όχληση ήταν επί τούτου ακόμα και στον δρόμο με ένα περιστατικό να έχει καταγραφεί σε κάμερα  καταστήματος κεντρικού δρόμου της πόλης του Αγίου Νικολάου. Μεγάλη προσοχή συνιστούν από την αστυνομία σε όλους και τονίζουν ότι κάνεις να μην ξεκινά καμία διαδικασία αν πρώτα δεν μιλήσουν με το συγγενικό τους πρόσωπο κατ’ ιδίαν ή με άλλους που γνωρίζουν σχετικά ενώ να ενημερώνουν άμεσα την αστυνομία. «Ζούμε σε εποχές πολύ πονηρές και σε κανένα δεν θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη, να μην δίνει κανείς και για κανένα λόγο προσωπικά στοιχεία συγγενικών τους προσώπων   ή λεπτομέρειες γεγονότων της καθημερινής ζωής τους.
Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη 
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ