in ,

Είχε ολόκληρο… εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης μέσα στο σπίτι του

«Λαβράκι» φαίνεται πως έπιασαν αστυνομικοί, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς.

Και αυτό γιατί, στα «δίχτυα» της αστυνομίας έπεσε ένας 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σπιτιού του, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, είχε εγκατεστημένο ένα ολόκληρο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, καθώς και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού.

Έτσι, ο άνδρας συνελήφθη σήμερα το πρωί και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 43χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 14 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς με τη μέθοδο της υδροπονίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα σε γλάστρες ύψους έως ενός μέτρου,
  • 100 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • ποσότητα φύλλων κάνναβης βάρους 200 γραμμαρίων,
  • σπόροι κάνναβης,
  • εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την υδροπονική καλλιέργεια (ανεμιστήρας, λάμπα φωτισμού λιπάσματα)

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

neakriti.gr