in

Είχε βάλει κάμερες παρακολούθησης μέσα σε κρεβατοκάμαρες γυναικών

Μία υπόθεση – σοκ ερευνούν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, έπειτα από την καταγγελία μίας φοιτήτριας, η οποία εντόπισε μία κάμερα – ψείρα να… παρακολουθεί το ίδιο της το σπίτι!
Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 47χρονος «κατέβασε» με καλώδιο πολλών μέτρων μία κάμερα – ψείρα από το μπαλκόνι του, ούτως ώστε να μπορέσει να παρακολουθεί τα διαμερίσματα μίας φοιτήτριας και της γειτόνισσάς της. Και όχι μόνο απλά παρακολουθούσε αλλά κατέγραφε και ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, σχετιζόμενα με το πεδίο της υγείας και της γενετήσιας ζωής των συγκεκριμένων ατόμων.
Ο ίδιος την ίδια ώρα στο σπίτι του είχε στήσει ολόκληρο εξοπλισμό και συγκεκριμένα συσκευή (καταγραφής και αποθήκευσης εικόνας και ήχου) αλλά και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή στον οποίο ήταν αποθηκευμένα αποσπάσματα βίντεο.
Η φοιτήτρια όταν αντιλήφθηκε την κάμερα, ενημέρωσε τη γειτόνισσά της, κάλεσε την αστυνομία, η οποία και κατέφτασε άμεσα στο σημείο ερευνώντας ενδελεχώς την υπόθεση.
Να σημειωθεί ότι και οι δύο γυναίκες έκαναν μήνυση στον 47χρονo ο οποίος και συνελήφθη χτες στο Ρέθυμνο κατηγορούμενος για παραβίαση της Νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων με δεδομένο ότι για την υπόθεση προηγήθηκε σχετική καταγγελία.
Έπειτα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, η εν λόγω συσκευή (καταγραφής και αποθήκευσης εικόνας και ήχου), καθώς και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής στον οποίο ήταν αποθηκευμένα αποσπάσματα βίντεο.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.
Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας:
Συνελήφθη, χθες (20.02.2018) στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, 47χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβίαση της Νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.
Για την υπόθεση προηγήθηκε σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 47χρονος είχε εγκαταστήσει, συσκευή καταγραφής και αποθήκευσης εικόνας και ήχου, σε οικίες με την οποία κατέγραφε ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, σχετιζόμενα με το πεδίο της υγείας και της γενετήσιας ζωής ατόμων, κυρίως γυναικών.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, η εν λόγω συσκευή (καταγραφής και αποθήκευσης εικόνας και ήχου) και ηλεκτρονικός υπολογιστής στον οποίο ήταν αποθηκευμένα αποσπάσματα βίντεο.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.
ΠΗΓΗ: neakriti.gr