Menu
in , , , ,

Είπαν πολλά και …άκουσαν λίγα.

Θέματα που καίνε τον κλάδο των πυροσβεστών της χώρας συζητήθηκαν στο πρόσφατο 19ο συνέδριο τους που έγινε στην Θεσσαλονίκη και είχε το όνομα του συναδέλφου τους Γιάννη Κάκκαλου που πρόσφατα έφυγε από την ζωή.
 
Τους εργαζόμενους του νομού Λασιθίου εκπροσώπησε στις εργασίες ο Στέργιος Ατσαλάκης    ο οποίος μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ είπε ότι τέθηκαν  όλα τα θέματα του κλάδου χωρίς όμως  δυστυχώς να ακουστούν συγκεκριμένε λύσεις παρά μόνο υποσχέσεις από τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της πολιτείας. «Βασικό θέμα που απασχολεί τους πυροσβέστες είναι οι πολλές ελλείψεις σε προσωπικό ανά την Ελλάδα και ζητούν την εναρμόνιση των 5ων που έχουν τις προϋποθέσεις  ώστε να γίνουν μόνιμοι.
 
Είναι οι συνάδελφοι αυτοί που πληρούν τις προϋποθέσεις και στην ουσία είναι εγκλωβισμένοι στο σώμα και δεν μπορούμε να τους απορροφήσουμε ώστε να καλυφτούν κενά μόνιμα. Σε ότι αφορά το θέμα του προσωπικού θίχθηκε ξανά ότι στην πυροσβεστική υπάρχουν εργαζόμενοι τριών ταχυτήτων, οι μόνιμοι, οι 5ετούς υποχρέωσης και οι εποχιακοί οι οποίοι με μερικές περιπτώσεις δεν προσλαμβάνονται νωρίς ώστε να υπάρχει το δυναμικό σε περιοχές δύσκολες και σε εποχές σαν το καλοκαίρι  να έρθουν νωρίς και να καλύψουν τις ανάγκες.
29 6 16 ατσαλακης
Θέματα ακόμα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά τέθηκαν στις εργασίες του συνεδρίου μια και ο δικός μας κλάδος έχει παρασυρθεί στην κατηφόρα της μείωσης των αποδοχών και των δικαιωμάτων στην ασφάλιση μας με την απόφαση για ένταση στις κινητοποιήσεις μας να είναι ομόφωνη.» είπε μεταξύ άλλων. Στις εργασίες δεν του συνεδρίου συζητήθηκαν και θέματα που έχουν να κάνουν με την προσωπική ασφάλεια των ίδιων των πυροσβεστών όπως επίσης και με τον εξοπλισμό τους και τα εφόδια τους που έχουν χρόνια να τους δοθούν. Και το θέμα όμως του εξοπλισμού σε νέο μέσα απασχολεί τους ανθρώπους του συγκεκριμένου σώματος από την στιγμή που δεν μπορούν να επέμβουν εάν δεν υπάρχει τροχοφόρα οχήματα.
 
«Η κατάσταση σε όλη την χώρα είναι η ίδια σχεδόν με τις υπηρεσίες να βγαίνουν τσίμα τσίμα και με τον υλικό εξοπλισμό μας να μην είναι στην καλύτερη του στιγμή ούτε από άποψη ποσότητας όσο και ποιότητας.» είπε. Τέλος από την μεριά των εργαζομένων στο σώμα ζήτησε την βοήθεια των πολιτών στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών λέγοντας πως ήδη έχουμε μεγάλες φωτιές τόσο στην χώρα όσο και στο νησί και στα ανατολικά του και καλό θα είναι όλοι μαζί, πολίτες, φορείς και υπηρεσίας να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να περιορίσουμε κάθε νέα πυρκαγιά. «Χρειαζόμαστε την βοήθεια των πολιτών τόσο στην έγκαιρη ενημέρωση μας για κάθε συμβάν όσο και στην σωστή πληροφόρηση για τον τόπο που αυτό εκδηλώθηκε ώστε να μην χάνουμε πολύτιμο χρόνο. Οι σωστές πληροφορίες προς την υπηρεσίας μας είναι το Α και το Ω στην πιο άμεση επέμβαση μας.» είπε και ζήτησε από όλους το 199 να το καλούν σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται φωτιά .
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Leave a Reply

Exit mobile version