in , , , , , ,

Είδαμε πως δουλεύουν, θαυμάσαμε τον επαγγελματισμό τους, έσωσαν τα σπίτια μας.

Η παρουσία των πυροσβεστών στην περιοχή του οικισμού στο Μαρδάτι για λίγες μέρες μετά την πυρκαγιά που προκλήθηκε το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης έδειξε πολύ καθαρά την εκτίμηση της τοπικής κοινωνίας στους ανθρώπους του σώματος της Πυροσβεστικής.
 
Δύναμη της υπηρεσίας για λόγους  ασφάλειας και απόλυτης σιγουριάς ότι οι μικρές εστίες δεν θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ανησυχία βρίσκονταν όλο το 24ώρο σε επιφυλακή στην περιοχή. Οι κάτοικοι που έζησαν από πολύ κοντά την όλη επιχείρηση της κατάσβεσης συνειδητοποίησαν την σπουδαιότητα του έργου των αντρών της πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων που βρέθηκαν στον τόπο της πυρκαγιάς. «Ακούγαμε τους ασυρμάτους, τον τρόπο που έδιναν οδηγίες στα πεζοπόρα τμήματα, στο ελικόπτερο και στα οχήματα, την επικοινωνία με τις αρχές και μεταξύ τους. Βιώσαμε όλη την διαδικασία με την αγωνία να τα καταφέρουν όπως και το έκαναν.» σχολίασε  κάτοικος του οικισμού.
20160728_164154(1) p22
Πραγματικά με το γεγονός ότι επί της ουσίας η όλη επιχείρηση διεξάχθηκε ανάμεσα στα σπίτια επι της ουσίας της περιοχής έδωσε το περιθώριο σε όλους να δουν τον τρόπο της λειτουργίας του σώματος και να διαπιστώσει τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα τους.  Σαν την μικρότερη ανταπόδοση και πέρα των ευχαριστιών προσωπικά στον κάθε ένα πυροσβέστη ο κόσμος έδινε, ένας κάτοικος την μία μέρα στην μακαρία του πατέρα του τους πήγε φαγητό, την άλλη μέρα ένα ξενοδοχείο τους έστειλε γεύματα ενώ και ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος Ρούσσας Λίμνης και Μαρδατίου φρόντισε για το ίδιο.
 
Οι υπηρεσίες του Δήμου επίσης βρίσκονταν στο πλευρό τους για κάθε δυνατή βοήθεια και συμπαράσταση και έτσι φάνηκε πιο ξεκάθαρα από ποτέ ότι όταν η ίδια η κοινωνία γίνεται ο αποδέκτης  των υπηρεσιών ενός σώματος ασφαλείας τότε καταλαβαίνει πολλά περισσότερα από όσα νόμιζε έως τώρα ακούγοντας για την δυσκολία στο έργο και στις προσπάθειες των πυροσβεστών σε γεγονότα που λάμβαναν χώρα μακριά από τους ίδιους.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ