in ,

Δ.Ιεράπετρας: Πληρώστε τα χρέη σας πριν αφαιρεθούν υδρόμετρα

Μετά από μια τριετία σφικτής οικονομικής πολιτικής, ο Δήμος Ιεράπετρας κατάφερε να αυξήσει τα έσοδα του τον τελευταίο χρόνο κατά 600.000 ευρώ και συνεχίζει να διεκδικεί με συνέπεια την είσπραξη των υπόλοιπων βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, δημοτών και επιχειρήσεων, που ανέρχονται στα 2.000.000 ευρώ.
Όταν πριν τρία χρόνια ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου η σημερινή Δημοτική Αρχή, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημοτών και των επιχειρήσεων έφταναν τα 3.5 εκατομμύρια ευρώ.
«Με τη σωστή οικονομική πολιτική που εφαρμόσαμε, αφαιρώντας υδρόμετρα και  λαμβάνοντας πολλές φορές μέχρι και αναγκαστικά μέτρα όταν εξαντλούσαμε τα περιθώρια της ανοχής μας, καταφέραμε να περιορίσουμε τις οφειλές αυτές μειώνοντας τις στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Με τα αυξημένα έσοδα που είχαμε το 2016 και το α΄ εξάμηνο του 2017 συντάσσουμε τον προϋπολογισμό του 2018», ανέφερε η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 του Ν. 4483/2017 ΦΕΚ 107/31-07-2017 τεύχος Α΄ «Ρυθμίσεις οφειλών προς Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού», και ο Δήμος Ιεράπετρας οφείλει να καλέσει ξανά τους δημότες του και τις επιχειρήσεις που έχουν βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές, να σπεύσουν για να αξιοποιήσουν το δικαίωμα που τους δίνει αυτός ο νόμος προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 100 δόσεις μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
«Παρακαλούμε όσους δημότες έχουν ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες οφειλές προς τον Δήμο Ιεράπετρας, να προσέλθουν το αργότερο έως τις 30 Νοεμβρίου του 2017  στο Τμήμα  Εσόδων και Δημοτικής Περιουσίας,  Δημοκρατίας 31 στην Ιεράπετρα, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση ρύθμισης των χρεών τους ακόμα και αν είχαν ενταχθεί ξανά το 2014 στην τότε ρύθμιση των 100 δόσεων.
Εφόσον μέχρι τις 30 Νοεμβρίου δεν εμφανιστούν οι οφειλέτες για να ρυθμίσουν τα χρέη τους, θα αναγκαστούμε να αφαιρέσουμε υδρόμετρα, σε συνεργασία με την υπηρεσία ύδρευσης και να προσφύγουμε σε αναγκαστικά μέτρα, δεσμεύοντας τους ΑΦΜ τους», προειδοποιεί η αρμόδια αντιδήμαρχος κ Χρύσα Χατζημαρκάκη.
Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Καλαντζάκης συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής  με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και ενημερώθηκε για την πρόοδο των έργων στην Ιεράπετρα.
Συζήτησαν για την πρόοδο των έργων που έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Κρήτης στο Δήμο Ιεράπετρας,  όπως οδικά και αθλητικές υποδομές.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος εξέτασαν παράλληλα την πρόταση που προετοιμάζει ο Δήμος για την ένταξη του στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ).
Ο κ. Καλαντζάκης ευχαρίστησε την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη για την στήριξη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του δήμου.
neakriti.gr