in , ,

Δύο φορές βρέθηκε στην Ελλάδα ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας

Δύο φορές είχε βρεθεί στη χώρα μας ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας. Μάλιστα, τη δεύτερη φορά έμεινε για 15 ημέρες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.
Ο Μπρέντον Τάραντ, που με το όπλο του στέρησε τη ζωή σε 49 ανθρώπους, βρέθηκε την πρώτη φορά στην Αθήνα καθώς βρισκόταν σε πτήση από το Κάιρο της Αιγύπτου προς το Βουκουρέτσι. Ενδιάμεσος σταθμός ήταν η ελληνκή πρωτεύουσα, στης οποίας το αεροδρόμιο έμεινε για κάποιες ώρες.
Τη δεύτερη φορά όμως, όπως αποκαλύπτουν πηγές από την Αστυνομία και σύμφωνα με την Ιντερπόλ που τους ενημέρωσε, έμεινε στην Αθήνα για 15 ημέρες.

Τώρα, οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν στοιχεία για την πορεία του μακελάρη στη χώρα μας, όπως και το εάν ήρθε σε επαφές με κάποιους ή ήταν ένα ταξίδι αναψυχής.
Ο Μπρέντον Ταράντ ήταν γυμναστής στην Αυστραλία ο Μπρέντον Ταράντ. Παρουσιάζεται ως ένας «απλός, λευκός άνδρας» της εργατικής τάξης τον οποίο κέρδισε η νεοφασιστική ιδεολογία έπειτα από ταξίδια που έκανε στην Ευρώπη.
Ο Ταράντ δεν είχε ποινικό μητρώο και δεν ήταν στις λίστες παρακολούθησης των νεοζηλανδικών αρχών.
Μεγάλωσε στη μικρή πόλη Γκράφτον στη βόρεια πολιτεία Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, όπου παρακολούθησε μαθήματα για να γίνει γυμναστής αφού αποφοίτησε από το λύκειο. Από το 2009 και για δύο χρόνια εργάστηκε σε γυμναστήριο της πόλης.
Η ιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου αυτού, η Τρέισι Γκρέι, θυμάται έναν άνθρωπο που εργαζόταν σκληρά όμως άλλαξε μετά τα ταξίδια του στην Ευρώπη και την Ασία. Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του στο Facebook είχε ταξιδέψει ως το Πακιστάν και τη Βόρεια Κορέα.
«Πιστεύω ότι άλλαξε τα χρόνια που ταξίδεψε στο εξωτερικό», δήλωσε η Γκρέι στον αυστραλιανό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ABC. «Αναμφίβολα ευθύνονται οι εμπειρίες που έζησε, ή κάποια οργάνωση που συνάντησε και οι οποίες τον έκαναν να αλλάξει», πρόσθεσε.
 
ΠΗΓΗ thetoc.gr