in ,

Δράσεις που θα λειτουργήσουν ξανά στη Νεάπολη στην συνάντηση Επιμελητηρίου και Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κος Θωμάς Χαριτάκης συναντήθηκε την Τρίτη  14/03/2017 με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πέτρας & Χερονήσου κ. Γεράσιμο στα γραφεία της Ι.Μ.Π.Χ στην Νεάπολη.
Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση των προοπτικών συνεργασίας των δύο φορέων σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος που άπτονται των προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής αλλά και του νομού στο σύνολο του.

Μεταξύ αυτών, συζητήθηκε το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας κάποιων τμημάτων του χειροτεχνικού κέντρου Λασιθίου (σε κτιριακές εγκαταστάσεις της Ι.Μ.Π.Χ στην Νεάπολη), η προοπτική συνεργασίας σε δράσεις προώθησης του θρησκευτικού τουρισμού καθώς και άλλων συνεργιών σε θέματα πολιτισμού, κατάρτισης και εκπαίδευσης νέων και ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Επιπροσθέτως, το επιμελητήριο Λασιθίου μπορεί και δύναται να προσφέρει βοήθεια και τεχνογνωσία προς την Ι.Μ.Π.Χ όσον αφορά στην υλοποίηση των προαναφερόμενων δράσεων αλλά και στην συγχρηματοδότηση τους από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, τόνισε ο κος Χαριτάκης.