in ,

Δράσεις κόντρα στην κρίση.

Γεμάτο για όλους το 2ήμερο που ακολουθεί από διαφορά πολιτιστικά γεγονότα και όχι μόνο που μας οδηγούν, ευτυχώς, κόντρα στην μελαγχολία των καιρών και των οικονομικών αδιεξόδων τόσο της ίδιας της χώρας όσο και των πολιτών της. Το πρωί του Σαββάτου οι μικροί φίλοι του κινηματογράφου, χωρίς να αποκλείονται οι έφηβοι αλλά και οι ακόμα μεγαλύτεροι, παρακολουθούν το μικρό εκδότη της εφημερίδας Ο ΨΥΛΛΟΣ στο ΡΕΞ σε τρεις προβολές 11 το πρωί και 2 και 4 το μεσημέρι με γενική είσοδο 1 ευρώ με διοργανωτές τους εθελοντές της δράσης ΕΛΠΙΖΩ του Ο.Κ.Υ..ΔΑ.Ν.. 

Το πρωί επίσης στην περιοχή που βρίσκεται η Παναγία η Βιγλιώτησα στην Βολισμένη τα μέλη του Πολιτιστικού συλλόγου του χωριού φυτεύουν νέα δέντρα σε μια δράση που όλοι μπορούν να συμμετέχουν. 

Το απόγευμα της ίδια μέρας πάλι στο ΡΕΞ έχουμε τα αποτελέσματα του 28ου Λογοτεχνικού διαγωνισμού με ελεύθερη είσοδο. Την ίδια μέρα το απόγευμα στις 17.00 έως και τις 21.00 ξεκινά στο γυμναστήριο του TAEKWON DO ξεκινά το 2ήμερο εργαστήρι κίνησης και χορού με την Γωγώ Πετράλη την οποία είχαμε γνωρίσει το καλοκαίρι σε μια δράση χορού στο θεατράκι της Λίμνης. «το σώμα στο χώρο» είναι ο τίτλος και η ίδια μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ αναφέρει ότι μπορεί το 2ήεμρο αυτό ο κάθε ένας να παρακολουθήσει τις εργασίες είτε έχει σχέση με τον χορό είτε θέλει απλά να γνωρίσει τι μπορεί ο χορός αν του προσφέρει πέρα από άσκηση. «Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα ‘οικοδόμημα ζωής’ και έχει άμεση επαφή με το φυσικό του περιβάλλον, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Η ‘ενεργή’ σχέση του ανθρώπου με την πόλη και την κοινωνία που ζει και δραστηριοποιείται μπορεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης, στοιχείο αναφοράς και έρευνας, συναισθηματική αλλά και κοινωνικοπολιτική κατάθεση ψυχής, σώματος και νου. Το σεμινάριο ολοκληρώνεται την Κυριακή ενώ πληροφορίες και εγγραφές γίνονται στο τηλέφωνο 6946 016598. 

Βράδυ Σαββάτου και η Ηρακλειώτισα Μαρία Καναβάκη συναντιέται με την Χανιώτισσα Εροφίλη από το Τρίφωνο και ξεκινούν την μουσική τους πορεία από το ΠΕΡΙΠΟΥ. Φαιρνουν μαζί τους κοινά αγαπημένα τραγούδια, πολύ διάθεση και μουσική όρεξη για καλή παρέα με τους φίλους τους στον Αγιο Νικόλαο. «Ξεκινάμε από το σπίτι μας, έτσι νοιώθω τόσο στο συγκεκριμένο μαγαζί όσο και στον Άγιο Νικόλαο.» λέει στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Μαρία Καναβάκη η οποία έχει μεγαλώσει στην πόλη και έχει περάσει μοναδικά παιδιά καλοκαίρια στην περιοχή. «Περιμένουμε τους φίλους μας για να τραγουδήσουμε παρέα το βράδυ του Σαββάτου στο ΠΕΡΙΠΟΥ μας, έτσι για καλή αρχή και πάντα ο Άγιος Νικόλαος είναι το καλύτερο ποδαρικό μας και οι φίλοι στην πόλη φίλοι της καρδιάς μας.» η βραδιά έχει ελεύθερη είσοδο. 

Την Κυριακή η μέρα ξημερώνει χειμωνιάτικη, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ και οι μικροί φίλοι ξεκινούν για τις παραστάσεις της ΕΘΟΑΝ που ολοκληρώνονται στην Δημοτική πινακοθήκη με το έργο από την Ντενεκεδούπολη «Το δάνειο του κυρίου Ούλτραμερ» στις 11 και στις 12.30 με γενική είσοδο 2 ευρώ. 

Την ίδια μέρα δράσεις περιβαλλοντικές στη Νεάπολη με την δεντροφύτευση στα πλαίσια του Lets do it στον λόφο του προφήτη Ηλείά στις Βρύσες στις 9 το πρωί ενώ λίγο αργότερα οι ΝΕΟΙ Νεάπολης συναντιούνται στο σπιτάκι τους στον Δημοτικό κήπο για την γενική τους συνέλευση εν όψη των εκλογών τους. 

Το βραδάκι της Κυριακής, στις 8.30, επιστρέφουμε ξανά στο ΡΕΞ για την συναυλία του Ωδείου Τέχνης με την χορωδία Ηρακλείου Cantilena, είσοδος ελεύθερη. 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ