in

Διψήφια η διαφορά για ΝΔ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

Πάνω από 7 στους 10 Ελληνες δεν συμφωνούν με τη λύση που δόθηκε με την πΓΔΜ στη συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύουν τα «Νέα Σαββατοκύριακο»

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα «Νέα», η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 36,9% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 25,2% στην εκτίμηση ψήφου.
Ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής με 8,1%, ΚΚΕ με 6,7%, Χρυσή Αυγή με 6%, Ένωση Κεντρώων με 3,2% Ποτάμι με 2,3% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,3%.
Την ίδια στιγμή, πάνω από 7 στους 10 Ελληνες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, δεν συμφωνούν με τη λύση που δόθηκε με την πΓΔΜ, με τη συμφωνία των Πρεσπών. Συγκεκριμένα, μόλις το 21% δηλώνει ότι εγκρίνει τη συμφωνία και το 71% ότι διαφωνεί (72% τον Ιούνιο). Επιπλέον, ακόμη και αν υπερψηφιστεί στο δημοψήφισμα της γειτονικής χώρας η συμφωνία των Πρεσπών, το 64% θεωρεί πως η χώρα μας δεν πρέπει να την εγκρίνει.
Ακόμη το ποσοστό υποστήριξης των πρόωρων εκλογών φτάνει το 42% ενώ το 33% επιθυμεί να συνεχίσουμε με τη σημερινή κυβέρνηση και Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και 19% θα ήθελε οικουμενική κυβέρνηση με κάποιον άλλο επικεφαλής.
ΠΗΓΗ: euro2day.gr