in ,

Δικάζεται σήμερα η ταμίας για την υπεξαίρεση 1 εκατ. ευρώ από τον Δήμο Νεάπολης

Στο προσκήνιο επανήλθε την Τετάρτη η υπόθεση της υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού, ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, από τα ταμεία του πρώην Δήμου Νεάπολης
Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, κάθισε η επί χρόνια ειδική ταμίας του πρώην καποδιστριακού Δήμου, η οποία τον Οκτώβριο του 2014 είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο σε ποινή κάθειρξης 18 ετών.
Πρόκειται για την 51χρονη, η οποία κρίθηκε ένοχη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για την υπεξαίρεση του ιλιγγιώδους χρηματικού ποσού.
Η 51χρονη είχε “γλιτώσει” τότε τα ισόβια, καθώς το Δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Παρ’ όλα αυτά, μετά την έκδοση της απόφασης η πρώην ειδική ταμίας του Δήμου Νεάπολης είχε οδηγηθεί στις φυλακές, καθώς το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο είχε κρίνει ότι η έφεσή της δεν πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η πρώην ταμίας βρίσκεται εδώ και κάμποσους μήνες εκτός φυλακής. Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής της μέχρι το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο (Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης).
 
ΠΗΓΗ: neakriti.gr