in

Διαμαρτυρήθηκαν για το…χάος στα νοσοκομεία της Κρήτης! [PICS]

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης διαμαρτυρόμενοι για τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού και την υποχρηματοδότηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Οι διαμαρτυρόμενοι γιατροί, νοσηλευτές και γενικότερα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία του νησιού συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης ζητώντας την άμεση επίλυση των προβλημάτων τους και κυρίως προσλήψεις προσωπικού, καθώς οι ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό αποτελεί κίνδυνο για τους νοσηλευόμενους καθιστώντας παράλληλα απάνθρωπες τις συνθήκες εργασίας.



Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία σε συνεχή βάση, υποχρεώνονται να εργάζονται σε διπλή βάρδια και χωρίς ρεπό, με αποτέλεσμα να καταγράφεται αύξηση του ποσοστού των αναρρωτικών αδειών.

Σημαντικό πρόβλημα δυσλειτουργίας σημειώνεται και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς η λήξη συμβάσεων εργασίας θα οδηγήσει σε μείωση των κλινών στις ΜΕΘ στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου που η Κρήτη «βουλιάζει» από τουρίστες.

Εξάλλου, δραστικά περιορισμένη σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους στα νοσοκομεία είναι η χρηματοδότηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του νησιού με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε «οικονομικό αφανισμό».

ΠΗΓΗ: cretapost.gr