Menu
in ,

Διαιτολόγος στο ΚΑΠΗ Νεάπολης.

Ακόμα μια ενδιαφέρουσα δράση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα μέλη του ΚΑΠΗ τα Νεάπολης, την φορά αυτή βασικός άξονας  ήταν η συζήτηση με θέμα «Διατροφή στην Τρίτη Ηλικία», με εισηγήτρια την κ. Αγγελική Κατσούλη Διατροφολόγο – Διαιτολόγο. Τα άτομα που διέρχονται την Τρίτη ηλικία αποτελούν μια ηλικιακή ομάδα, στη οποία ξεκινούν μια σειρά από φυσιολογικές βιολογικές μεταβολές, οι οποίες επιβάλλουν μια ιδιαίτερη φροντίδα.

 

Η κ. Κατσούλη επισήμανε, ότι στόχος είναι η καλύτερη προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις που προκύπτουν, η αποφυγή ασθενειών, η αύξηση του προσδόκιμου ζωής και η ευρύτερη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης. Αυτά μπορούν να επιτευχθούν με την ενίσχυση του αμυντικού μηχανισμού, μέσω των τροφών που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως είναι το γάλα, το αυγό, το κρέας (βιταμίνη Α), τα φρούτα (πορτοκάλι, μανταρίνι), τα λαχανικά (φασολάκια, αρακάς, μπάμιες κ.λ.π.) (για βιταμίνη C), το ελαιόλαδο (βιταμίνη Ε).

 

Ακόμη, συχνά η επιμέρους διατροφική κατάσταση του κάθε ατόμου ενδεχομένως να επιβάλλει και μια εξατομικευμένη αντιμετώπιση όσον αφορά επιμέρους μικροθρεπτικά συστατικά, όπως είναι ο σίδηρος, το ασβέστιο, το νάτριο, ο ψευδάργυρος κλπ. Εκτός όμως από όσα αναφέρθηκαν, σημαντικός παράγοντας είναι και η σωματική άσκηση που θα πρέπει να υπάρχει σε συνδυασμό με την σωστή διατροφή, όπως η ενασχόληση με κάποιο χόμπι που έχει σωματική κίνηση, το περπάτημα, η κολύμβηση κ.λ.π..

 

Η κοινωνική λειτουργός του ΚΑΠΗ Νεάπολης Μερόπη Γιουμίδου ανέφερε ότι η ομιλία αυτή πραγματοποιήθηκε, με σκοπό την επιμόρφωση διατροφικών συνήθειών «γιατί δεν αρκεί μονό το ζειν, αλλά και το ευ ζειν». Η προσέλευση ήταν μεγάλη και τα μέλη παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την κ. Αγγελική Κατσούλη. Στο τέλος ανέφεραν, τις διατροφικές τους συνήθειες και έλαβαν καθοδήγηση για το πώς να τις διαχειρίζονται.

 

ΘΑΝΟΣ Κ.

Leave a Reply

Exit mobile version