in ,

Διέγραψε όλο το χρέος του 35χρονος στην Κρήτη

Απαλλαγή από όλο το χρέος 35 χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου στο Ηράκλειο της Κρήτης αποφάσισε το Ειρηνοδικείο.

Πρόκειται για μια απόφαση ολικής διαγραφής χρέους δηλαδή δεν θα πληρώσει ούτε μία δόση ούτε ένα ευρώ ποτέ πλέον ο δανειολήπτης για το δάνειο που είχε λάβει.
Την υπόθεση χειρίστηκε το δικηγορικό γραφείο της Άννας Κορσάνου που εξειδικεύεται στις υποθέσεις του Νόμου Κατσέλη και τις Τραπεζικές Διαμεσολαβήσεις

Ο δανειολήπτης είναι ιδιωτικός υπάλληλος που εργάζεται στο Ηράκλειο και είχε πάρει αρκετά χρόνια πριν δάνειο 23.000 ευρώ για να ξεκινήσει μια δική του επιχείρηση στην Αθήνα όπου κατοικούσε τότε.
Η επιχείρηση δεν πήγε καλά και αναγκάστηκε να κλείσει το μαγαζί του. Εκ τοτε έμεινε για διαστήματα άνεργος ή εργαζόταν ως υπάλληλος με χαμηλές αποδοχές ενώ είναι άγαμος χωρίς παιδιά.

Ενώ η Τράπεζα πρόβαλλε την ένσταση δόλου για το δανεισμό του δανειολήπτη η δικαστής απέρριψε την ένσταση αυτή καθώς έπαιξε ρόλο το χαμηλό ύψος του δανεισμού, αλλά και το γεγονός της προηγούμενης ανεργίας του και των χαμηλών πλέον αποδοχών του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η δικαστής εξέδωσε οριστική απόφαση ολικής απαλλαγής και δεν όρισε επανάληψη συζήτησης για να διαπιστωθεί ενδεχόμενη μεταβολή των εισοδημάτων του.

Τέτοιες αποφάσεις είναι σοκαριστικά θετικές και δείχνουν ότι οι δανειολήπτες πρέπει να μην καταθέτουν τα όπλα, να μην αφήνουν τις υποθέσεις τους στην αδιαφορία αλλά να προσπαθούν να διευθετούν τις οφειλές τους με τα δεδομένα που τους δίνει ο νόμος σε κάθε χρονική περίοδο.

Η απόφαση είναι η με αριθμό 92/2019 του Ειρηνοδικείου Νικαίας και μπορείτε να τη βρείτε στο site korsanou.gr