in ,

Δεν θα υπερβούμε κόκκινες γραμμές, audio

Η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιαμφισβήτητη σχολίασε ο βουλευτής Λασιθίου του κόμματος μετά και την πολιτική απόφαση της Κ.Ε η οποία βγήκε κατά πλειοψηφία. «Δεν θα επιτρέψουμε σε δυνάμεις που προσπαθούν να μας διασπάσουν και υποσκάπτουν την κυβέρνηση  να δυναμιτίσουν το έργο το οποίο γίνεται και την σπουδαία διαπραγμάτευση που για πρώτη φορά είναι σε εξέλιξη επί της ουσίας. Οι αποχρώσες  διαφορετικές απόψεις που υπήρχαν μέσα από ένα πολιτικό σύνολο που λειτουργεί με υγιή δημοκρατικό τρόπο δεν είναι απούσες. Η τελική σύνθεση όμως είναι αυτή που κυριάρχησε και η τελική απόφαση ήταν σε πολύ καλή κατεύθυνση και απόλυτα ικανοποιεί όλες τις τάσεις που υπάρχουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Οι βασικοί άξονες και οι κόκκινες γραμμές που έχουν μπει μας οδηγούν έξω από την παγίδα που είχαν στήσει για την χώρα.» είπε και τόνισε πως ένα από τα θέματα της τελικής απόφασης που αφορούν τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, σημείο κομβικό, όπως το χαρακτήρισε, ώστε να μην στραγγαλιστεί ξανά οικονομικά ο Ελληνικός λαός. «Για πετύχουμε ψηλά πλεονάσματα της τάξεως του 3 και παραπάνω τις 100 πρέπει να στύψεις τα ίδια κοινωνικά στρώματα τα οποία έως τώρα έχουν υποστεί την μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Αν αυτό επιτευχθεί που εκτιμώ ότι θα καταφέρουμε να επιτευχθεί ώστε να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από το 1% τότε θα έχουμε πετύχει τον σκοπό μας ώστε να προχωρήσουμε σε μια τροχιά ανάπτυξης η οποία είναι προϋπόθεση σε αυτό που ζητάει η Κ.Ε» είπε.

 

Σε ότι αφορά το πάγωμα που επικρατεί σε πολλά σημεία της καθημερινότητας λόγω ακριβώς της πίεσης των δανειστών και της μη κατάληξης σε κάποια συμφωνία ακόμα ο βουλευτής του νομού απαντά πως η διαπραγμάτευση προχωρά με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και σύντομα θα καταλήξουμε. «Αν και μας έλεγαν αυτοί που προκάλεσαν τις εκλογές ότι η οικονομία δεν θα αντέξει έως τον Φλεβάρη σύμφωνα με τα όσα στην βουλή δήλωνε ο κ. Σταϊκούρας, έχουμε ήδη φτάσει στα τέλη του Μαΐου και τα διαθέσιμα ακόμα επαρκούν.

 

Διαπιστώνουμε ότι η οικονομική ασφυξία στην αγορά δημιουργεί προβλήματα και άμεσα πρέπει να κλείσει η συμφωνία την ίδια στιγμή που μέσα από αυτή την σκληρή διαπραγμάτευση κερδίζουμε πράγματα, το πρόβλημα διεθνοποιείται  και η συζήτηση μπαίνει σε άλλο επίπεδο από την στιγμή που όλοι έχουν κατανοήσει ότι η οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει την ανθρωπιστική κρίση αναγνωρίζεται από όλους. Η Ελληνική κυβέρνηση κοιτάζει να σταθεί όρθια η χώρα και δεν διαπραγματεύεται για να κερδίσει πολιτικά ωφέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εάν τώρα υποκύψουμε στις παράλογες απαιτήσεις, η χώρα είναι αποθηκευμένη και οι νέες γενιές για τα επόμενα 100 χρόνια. Θα είναι έγκλημα για μια αριστερά που κουβαλάει μια μεγάλη ιστορία πίσω της να δεχτεί και να επιτρέψει την υποθήκευση της χώρας και των πολιτών της.» είπε ενώ αναφορικά με τις κόκκινες γραμμές είπε πως δεν θα επιτραπεί να μειωθούν περισσότερο μισθοί ή συντάξεις, δεν θα μπουν νέοι φόροι,   δεν θα υπάρξουν μαζικές απολύσεις, πρέπει να αποκατασταθεί ο κατώτατος μισθός, πρέπει να καταργηθεί ο ΕΜΦΙΑ, και όλα αυτά είναι τροχοπέδη σύμφωνα με τον ίδιο.

 

«Πρέπει να επικρατήσει ανάπτυξη και  ηρεμία στην αγορά, να κυκλοφορήσει το χρήμα, να αυξηθεί η ζήτηση στην εσωτερική αγορά, τα Ελληνικά προϊόντα να κερδίσουν ξανά την θέση τους ανοίγοντας όλες εκείνες οι βιοτεχνίες που είχαμε και να βρουν ξανά δουλειά όσοι την έχασαν τόσο άγρια και ξαφνικά, να αυξηθεί η πρωτογενής παραγωγή κ.α. Μόνο έτσι θα πάμε σε τόνωση της  Ελληνικής οικονομίας και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση ο Ελληνικός λαός να δεχθεί περισσότερα χτυπήματα.» είπε και δήλωσε αισιόδοξος σε ότι αφορά την επίτευξη συμφωνίας.

 

ακούστε εδώ

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ