in , , , ,

Δεν θα απορροφηθούν όλα τα παιδιά στους Δημοτικούς Παιδικούς σταθμούς

Δύσκολη θα είναι η χρονιά που θα ξεκινήσει στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγίου Νικολάου σε ότι αφορά ξανά το θέμα του προσωπικού.

 Οι αιτήσεις είναι πάνω από 300 σε όλα τα τμήματα του Δήμου, Αμμούδα, Νεάπολη και Κριτσά, όμως  δεν πρόκειται να καλυφτούν όλες ενώ αναμένεται και ο αριθμός όσων θα απορροφήσει το ΕΣΠΑ που ξεκινά να επεξεργάζεται τα στοιχεία από τις 25 του Ιούλη έως τις 4 Αυγούστου. Μόνο 30 βρέφη  θα απορροφήσει η Αμμούδα όταν οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 150 και κανένα από αυτά δεν θα είναι μέσω του ΕΣΠΑ όπως αποφάσισε η επιτροπή στην οποία παρόν ήταν και μέλη από τη νέα Δημοτική αρχή οι οποίοι θα αναλάβουν από την 1η του Σεπτέμβρη. 

Συνολικά θα φιλοξενηθούν φέτος 190 παιδιά όταν η χωρητικότητα των εγκαταστάσεων είναι για 210.  Από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 100 θα φιλοξενηθούν στην Αμμούδα, 20 στη Νεάπολη και 15 στην Κριτσά. 

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ του ΟΚΥΔΑΝ που έγινε το μεσημέρι χθες φάνηκε ξεκάθαρα ότι σε πρώτη φάση δεν θα μπορέσουν να απορροφηθούν  στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς όλες οι αιτήσεις που έχουν γίνει με  το πρόβλημα του προσωπικού να παραμένει κυρίαρχο.

 Σε ότι δε αφορά το προσωπικό ήδη σε αρκετούς από τους εργαζόμενους οφείλονται μέρες άδειας από την στιγμή που και οι εργαζόμενοι με τις συμβάσεις μέσο του ΕΣΠΑ έχουν εξομοιωθεί με τους μόνιμους και δικαιούνται τις ίδιες άδειες. 

Έως τώρα οι παιδικοί λειτουργούσαν τον Αύγουστο χάρις κυρίως στις μέρες που εργάζονταν οι εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ, όμως τώρα πλέον δικαιούνται και οι ίδιοι τις άδειες τους γεγονός που σημαίνει ότι οι σταθμοί δεν θα μπορούν να λειτουργούν κανονικά αν όλοι λάβουν τις άδειες τους. 

Εντός της εβδομάδας θα γίνει συνάντηση των εργαζομένων με τον πρόεδρο του ΟΚΥΔΑΝ Μανόλη Αικατερινάκη για να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο θέμα. Σε ότι αφορά την λειτουργία του ΚΑΠ όπως μετονομάστηκε το ΚΔΑΠ, αυτό θα ξεκινήσει της ερχόμενη Τρίτης 15 του μην στο 3ο Δημοτικό σχολείο της πολης του Αγίου Νικολάου με την παρουσία περίπου 60 παιδιών ενώ υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής ακόμα 10 περίπου. Τα παιδιά που θα απασχολούνται είναι από 6 έως και 12 ετών.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ