Menu
in

Δεκάδες παιδιά σήμερα θα τρέξουν με την φλόγα της αγάπης στο Επάνω Μεραμπέλο


Στις 5 το απόγευμα προερχόμενη από το Οροπέδιο Λασιθίου θα φτάσει στο Βραχάσι η φλόγα της αγάπης, η φλόγα της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
 
Εκεί θα την υποδεχτούν μέλη του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού θα τρέξουν μέσα στο χωριό και θα την παραδώσουν στην επόμενη στάση το Σίσι, απο εκεί στην Μίλατ, θα ανέβει Λατσίδα, θα περάσει από Βουλισμένη και θα ολοκληρώσει την διαδρομή της στο νομό το βράδυ στις 8 στην πλατεία της Νεάπολης.
Την ευθύνη του συντονισμού των εκδηλώσεων έχει ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου και πρόεδρος της ΑΕΝ Κώστας Καστελλιανάκης ο οποίος δηλώνει ενθουσιασμένος απο την διάθεση όλων των συλλόγων να συμμετέχουν και να βοηθήσουν ώστε το μήνυμα της προσφοράς αίματος, δηλαδή της προσφοράς ζωής.
Από την δική του μεριά ο ς διοικητής του νοσοκομείου Νεάπολης Νίκος Παντιέρας σχολίασε στο fonien.gr ότι παρόμοιες δράσεις πρέπει να στηρίζονται από  όλους και με κάθε τρόπο και μέσο διότι περνούν τα πλέον σημαντικά και καθαρά μηνύματα αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Στην φιλοξενία της φλόγας και στην διοργάνωση των εκδηλώσεων ώστε να περάσει σε όλους το δυνατό μήνυμα της προσφορά αίματος συμμετέχουν το ΓΝΚΥ Νεάπολης Διαλυνάκειο, Τμήμα Αιμοδοσίας ΓΝΑΝ, ΑΕΝ Τμήμα Μπάσκετ/Ποδόσφαιρο, Ποδηλατικός Όμιλος Δρήρος, ΣΕΟ Τοπικό Τμήμα Νεάπολης, Πολιτιστικός Σύλλογος Βραχασίου «Ο Αναύλοχος», Αναπτυξιακός Σύλλογος Σισίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου, Πολιτιστικός Σύλλογος Λατσίδας, Επιμορφωτικός Σύλλογος Βουλισμένης και συμμετέχει η χορευτική ομάδα «Το Σπίτι της Τέχνης» ενώ την εκδήλωση στηρίζει και ο ΠΑΟΔΑΝ.
Εκατοντάδες είναι τα παιδιά που θα τρέξουν με την φλόγα φορώντας τα αντίστοιχα μπλουζάκια σε ολόκληρη την περιοχή ενώ η εκδήλωση αφής της φλόγας στη Νεάπολη που θα γίνει στον χώρο του Δημοτικού κήπου περιλαμβάνει σύντομους χαιρετισμούς, παραδοσιακούς χορούς και φιλοξενία.
 
Η Φλόγα της Αγάπης όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, περνάει από όλες τις πόλεις της Ελλάδας, μέσα από ένα κλίμα γιορτής, για να καταλήξει στο τέλος, στην πόλη όπου φιλοξενεί την Αμφικτιονία.

 
 

Leave a Reply

Exit mobile version