in

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας «Νέα Κρήτη», τα οποία, μεταξύ άλλων ψευδών, εμπλέκουν μέλος της οικογένειάς μου σε ένα παντελώς ανυπόστατο σενάριο (δήθεν συμμετοχής του γιου μου στην κατάρτιση του Οργανισμού του Δήμου), αλλά και εξαιτίας της καθημερινής και συστηματικής ψευδολογίας, της λασπολογίας, της συκοφαντίας και του εκχεομένου -και ξενίζοντος για την έντασή του-  μίσους από το συγκεκριμένο συγκρότημα ΜΜΕ  (με στόχο πάντα να πληγεί το κύρος της παρούσας δημοτικής αρχής και το δικό μου προσωπικά), θέλω να επισημάνω τα επόμενα:

  • Τιμώ όλα τα ΜΜΕ της πόλης και διατηρώ με τους δημοσιογράφους σχέσεις  σεβασμού. Τιμώ επίσης όλους τους εργαζομένους στα ΜΜΕ του συγκροτήματος που προανέφερα – με εξαίρεση έναν  συγκεκριμένο συντάκτη και έναν ακόμη πρόθυμο μιμητή του.

Η κριτική, ακόμη και η πιο σκληρή, είναι καλοδεχούμενη. Την επιζητούμε για να γινόμαστε καλύτεροι. Ουδέποτε ισχυριστήκαμε ότι είμαστε αλάθητοι, ούτε και παριστάνουμε τις αυθεντίες.  Εδώ όμως πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό. Η προσπάθεια αποδόμησης της δημοτικής παράταξης της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής ξεκίνησε από την προεκλογική περίοδο του 2014.  Και κορυφώθηκε σε ένα διαρκές κρεσέντο έκτοτε, ειδικά από τη στιγμή που οι Ηρακλειώτες μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας έχρισαν δημοτική αρχή.  
Τα ψεύδη που έχουν δημοσιευθεί και ακουστεί όλο αυτό το διάστημα (από τα πιο μεγάλα, όπως τις υποτιθέμενες μυστικές συναντήσεις μου με τον Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής στην Αθήνα,  μέχρι την καθημερινή μυθοπλασία που βαφτίζεται «κριτική» και την χθεσινή -22/11/2017- χυδαιότητα η οποία ξεπέρασε, ξανά, κάθε όριο δεοντολογίας) είναι κυριολεκτικά αμέτρητα.
Αρκεί να πω ότι μόνο στο φύλλο της Τρίτης 22/11/2017 υπάρχουν συγκεντρωμένα τόσα χοντροκομμένα ψεύδη, ώστε γίνεται ολοφάνερο πώς ο συντάκτης τους ουδόλως ενδιαφέρθηκε για την αλήθεια. Το μόνο , προφανώς,  που τον ενδιέφερε είναι η δημιουργία εντυπώσεων, ακόμα κι αν αυτές στηρίζονται αποκλειστικά στη δική του,  νοσηρή  φαντασία.  
 

  • Γνωρίζω ότι στο «άθλημα» στο οποίο οι κύριοι αυτοί διαπρέπουν, στη λασπομαχία δηλαδή, δεν μπορώ να τους συναγωνιστώ.

Ξεκαθαρίζω όμως,  προς κάθε κατεύθυνση,  ότι η ανοχή μου εξαντλήθηκε. Αν συνεχίσουν να βάλλουν κατά αυτόν τον ανήθικο τρόπο σε βάρος της δημοτικής αρχής, της οικογένειας και του προσώπου μου, τότε θα χρειαστεί να αποδείξουν την αλήθεια όσων γράφουν και μεταδίδουν εδώ και τρία χρόνια, ενώπιον της δικαιοσύνης.  
 

  • Το συγκεκριμένο συγκρότημα γνωρίζει μόνο ένα πράγμα καλά:  Να παίζει παιχνίδια εξουσίας προσπαθώντας να τρομοκρατήσει ή και να εξοντώσει πολιτικά όποιον διαπράξει το λάθος να μην πάει με τα νερά του.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, έπεσε σε λάθος ανθρώπους. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν δεχόμαστε απειλές, δεν τους φοβόμαστε, δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, ούτε εξαρτώμεθα από κανέναν.  Όσοι μπέρδεψαν την μέχρι σήμερα περιφρονητική σιωπή μου με αδυναμία, καιρός να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.
 

  • Και για να τελειώνουμε: Το πρόβλημα των εν λόγω κυρίων δεν είναι «ποιος κάνει κουμάντο στο Δήμο». Το πρόβλημά τους είναι ότι δεν κάνουν κουμάντο οι ίδιοι!  Καιρός όμως είναι να αντιληφθούν ότι για όσο θα βρίσκομαι εγώ στη Λότζια, κουμάντο θα κάνουν μόνον οι Δημότες και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους – ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ουδείς άλλος.
 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ