in

Δέκα νεκροί στο Οχάιο, ανάμεσά τους και ο δράστης και 16 τραυματίες – Σοκαριστικές μαρτυρίες: Τρέξαμε για τη ζωή μας (VIDEO)

Συναγερμός σήμανε στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών λίγες ώρες μετά την ένοπλη επίθεση στο Ελ Πάσο του Τέξας που είχε σαν αποτέλεσμα 20 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν,μεταξύ των οποίων και ο δράστης, και τουλάχιστον 16 τραυματίστηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην πόλη Ντέιτον του Οχάιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές ένοπλος άνοιξε πυρ στο Ντέιτον του Οχάιο και συγκεκριμένα σε μπαρ στην East 5th Street.

Σύμφωνα με ένα «τιτίβισμα» ο ένοπλος τραυματίστηκε και αυτός ενώ όπως μεταδίδει το daytondailynews οι αρχές αναζητούν και ένα δεύτερο άτομο που έφυγε από το σημείο με ένα μαύρο τζιπ.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα ο νεαρός ένοπλος που προκάλεσε το μακελειό στο Ελ Πάσο είχε δημοσιεύσει ένα μανιφέστο μίσους κατά της ισπανικής κοινότητας των ΗΠΑ.

Ένας μάρτυρας είπε στο BNO News: «Ακούσαμε πυροβολισμούς ενώ βρισκόμασταν στο αίθριο… Τρέξαμε προς το εσωτερικό μόνο και μόνο για να μας σπρώξουν πίσω επειδή οι πυροβολισμοί ακούγονταν μέσα από το μπαρ. Τρέξαμε για τη ζωή μας».

Ένας μάρτυρας ο Ντάνιελ Ουίλιαμς έγραψε στο Twitter: «Υπήρχε ένας ενεργός σκοπευτής στο μπαρ που ήμουν απόψε. Μου είπαν ότι είχε AR15. (Ένας φίλος) και εγώ είμαστε εντάξει. Είμαι απίστευτα λυπημένος για όσους τραυματίστηκαν. Ποτέ δεν φοβήθηκα τόσο πολύ στη ζωή μου».

Ο Ουίλιαμς αποκρίθηκε έπειτα σε άλλο άτομο και έγραψε: “… δεν είμαι ακόμα σίγουρος τι ακριβώς συνέβη. Οι άνθρωποι σπρώχνονταν ο ένας πάνω στον άλλο για να βγουν έξω. Είναι όλα θολά (στο μυαλό μου). Ήταν απαίσιο».

«Οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει αν ο σκοπευτής είναι νεκρός ή πώς συνέβη αυτό», γράφει στα social media άλλος μάρτυρας.

Ο Τέιλορ Μέιμπέρι έγραψε «Εγώ και ένας φίλος μου βγήκαμε από το Nedpeppers ασφαλείς. Ήταν η πιο τρομακτική στιγμή της ζωής μου. Προσευχηθείτε για όσους δεν τα κατάφεραν».

ΠΗΓΗ: newpost.gr