in , , , ,

Δάσκαλοι εναντίων "δασκάλων"

Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί χθές έξω από το 1ο δημοτικό σχολείο του Αγίου Νικολάου όπου χθες Τρίτη και σήμερα Τετάρτη πραγματοποιείται  η διημερίδα που αφορά τους διευθυντές των σχολείων Οροπεδίου και Μεραμπάλλου

  στα «πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Επιμόρφωσης  Στελεχών Εκπαίδευσης σε θέματα αξιολόγησης» που αφορά  τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων σε όλους τους νομούς της χώρας. Οι εκπαιδευτικοί μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα και πανελλήνια και τοπικά έχουν κηρύξει για τους διευθυντές 48ώρη απεργία και για τους εκπαιδευτικούς 3ώρες στάσεις εργασίας χθες και σήμερα ώστε να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις έξω από το σχολείο που γίνεται αυτή η διημερίδα. 

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται σε αυτό τον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης, να μην πάρουν μέρος στις διημερίδες δηλώνοντας με την αγωνιστική στάση τους την απόφαση του κλάδου να βάλει φραγμό στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και την προώθηση της εφαρμογής της αξιολόγησης – χειραγώγησης των ποσοστώσεων, της μισθολογικής – βαθμολογικής καθήλωσης και των απολύσεων. 

Χθες το πρωί 90 περίπου δάσκαλοι μέλη του συλλόγου με πλακάτ και συνθήματα βρεθήκαν από νωρίς το πρωί έξω από την είσοδο του 1ου Δημοτικού σχολείου ζητώντας από τους συναδέλφους τους διευθυντές να μην πάρουν μέρος σε αυτή την διαδικασία και να ακυρωθεί όπως έχει γίνει στην μεγάλη πλειοψηφία των διημερίδων ανά την Ελλάδα. 

Τελικά από τους 12 διευθυντές 4 μόνο πέρασαν το κατώφλι του σχολείου, σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου Μαρία Στεφανάκη,  και πήραν μέρος στην διαδικασία με τους συναδέλφους τους να φωνάζουν  συνθήματα υπέρ της συμμετοχής στην απεργία. 

«Χαιρετίζουμε τη μαζική αντίδραση των συναδέλφων διευθυντών και μη όπου με την συμμετοχή τους τόσο στην απεργία όσο και στη στάση εργασίας στο 1ο δημοτικό σχολείο μπορεί να μην καταφέραμε να ακυρώσουμε την διημερίδα όμως στείλαμε ένα μήνυμα ενότητας των συναδέλφων στο κοινό μας αγώνα. Μπορεί να μην μπλοκάραμε την διαδικασία και μόλις 4 διευθυντές να έδωσαν το παρόν στην πρώτη μέρα  των σεμιναρίων διευθυντών για την αξιολόγηση. 

Η δυναμική παρουσία και στάση μας έγινε  αφήνοντας παρά πίσω τα όποια αντιεκπαιδευτικά σχέδια του Υπουργείου παιδείας για τα σχολεία μας και τους εκπαιδευτικούς.» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Μαρία Στεφανάκη. 

Ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Μανόλης Μπαρμεπράκης δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ πως απλά εφαρμόζεται το πρόγραμμα του Υπουργείου ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει τις αντιδράσεις των συναδέλφων του.  

Πάντως όπως υποστηρίζουν  οι εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν έξω από το σχολείο ζητώντας με τρόπο ήπιο από τους διευθυντές τους να μην μπουν στην διημερίδα, δέχθηκαν χαρακτηρισμούς από τους διευθυντές που ήθελαν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο που καθόλου δεν τιμούν τον κλάδο των δασκάλων. 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ