in ,

“Γύρισαν με το κεφάλι ψηλά “

Το Σάββατο, στις 9 Σεπτεμβρίου του 2017 έπεσε η αυλαία για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα kick boxing το οποιο διεξήχθη στα Σκόπια. Ο Γεροντης Γιάννης προπονητής πολεμικών τεχνων συμμετείχε για 3η χρονια στο πρωταθλημα, με συνολικα τρεις αθλητές του, γεγονος ευχάριστο για τα δεδομενα του νησιου μας καθως δεν υπηρχε καμια αλλη εκπροσωπηση απο την Κρητη για 3ο συνεχόμενο ετος.
Το πανευρωπαϊκό έλαβε χώρα από τις 2 έως τις 9 Σεπτεμβρίου και αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ένα από τα πολυπληθέστερα πρωτάθληματα στην ιστορία του αθλήματος. Το kick boxing είναι μια από τις πιο διαδεδομένες πολεμικές τέχνες παγκοσμίως με το αγωνιστικό κομμάτι της μαχης να βρίσκεται στο στόχαστρο απο καθε αθλητη που θελει να διεκδικήσει μια ικανοποιητική θεση πανω στο βάθρο αλλα και τα πολυπόθητα προνόμια του αθλητισμού. Όπως μόρια για τις εισαγωγικές εξετάσεις και το “άνευ εξετάσεων δηλαδή την εισαγωγή σε οποιαδήποτε εκπαιδευτικο ίδρυμα χωρις την διαδικασία συμμετοχής στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Στιγμές πάθους, έντασης, δύναμης, αγωνίας, απογοήτευσης και χαράς ήταν αυτές που βίωσε συναισθηματικά η εθνική μας ομάδα. Προπονητές, αθλητές, διαιτητές και γονείς. Η εισαγωγή της ελληνικής μας σημαίας στο στάδιο σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας ιδιαίτερα στην ομάδα του κ. Γεροντη η οποία παρακολούθησε τον αθλητή  Ηλιάκη Λευτέρη να είναι ένας από τους τρεις εκλεκτούς αθλητές με την καλύτερη επίδοση του έτους 2016 με το χρυσό του μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιρλανδιας συνόδευοντας την γαλανόλευκη σημαία στον αγωνιστικό χώρο για την τελετη εναρξης του πρωταθλήματος.
Η πρώτη μέρα αγώνων βρήκε τον αθλητή Στρατηγακη Ελευθέριο ως πρωτοεμφανιζόμενο να δινει μια πραγματικη μαχη για την διεκδίκηση της νικης. Η πίεση που ασκεισε στον αντίπαλο του ήταν αξιοθαύμαστη αφού τον έφερε αρκετές φορές σε αδιέξοδο. Ομως η διαφορα επτα κιλων υπερ του αντιπαλου σταθηκε εμποδιο για τον Λευτέρη. Μετα απο επιδέξιες εμφανίσεις κατάφερε να πάρει την 9η θέση στην Ευρώπη και να καταφέρει να είναι στην πρώτη 10αδα του αγωνισματος .
Με το δεξί πραγματοποίησε τη δική του εμφάνιση ο Λευτέρης Ηλιάκης στον πρωτο του αγώνα. Μετά από μια σκληρή μάχη επικράτησε του Ρουμανου πρωταθλητή δίνοντας ανάσα αισιοδοξίας και χαράς στην εθνική μας ομάδα. Με πεισμα και προσήλωσή σε ολους τους αγωνες εφτασε στη φαση των ημιτελικών για την εισαγωγή στα μετάλλια όπου ήρθε αντιμέτωπος με τον Ιταλό πανευρωπαϊκό πρωταθλητή Rega Francesco. Μετά από αξιοθαθαυμαστους αγώνες ο Λευτερης πετυχε τον στοχο του κατακτωντας την 5η θέση στην Ευρώπη. Το 2016 ο Λευτέρης είχε κατάκτησει το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της wako στην Ιρλανδία οπου εκτος την φετινη του επιτυχία κατέκτησε τα εισαγωγικά του μόρια και το άνευ εξετάσεων για την σχολή ΤΕΦΦΑ εφοσων εφόσον με το χρυσό μετάλλιο διακρίθηκε με την πρώτη θέση παγκοσμίως.
Έπειτα ήρθε η σειρά του πανευρωπαϊκού πρωταθλητή στο taekwondo Τζανιδη Ανδρέα. Τις μαχες του θα τις ζήλευε ακόμη και ο πιο έμπειρος αθλητής καθώς προχώρησε μέχρι τον αγώνα   με τον Τούρκο αντίπαλο του που ήταν δύσκολος. Αξιοθαύμαστη τεχνική και εγρήγορση διέθετε ο πρωτοεμφανιζόμενος Ανδρέας σε όλη τη διάρκεια όμως ηττήθηκε στα προημιτελικά τελευταία στιγμή κατακτωντας την 6η θεση στην Ευρώπη.
Ο προπονητής των αθλητών Γεροντης Γιάννης συνεχάρη όλα τα παιδιά καθώς και την Πανελλήνια Ομοσπονδία kick boxing,  τον πρόεδρο κ. Τριανταφύλλου Μιχαήλ και τον αντιπρόεδρο κ. Μαυρομάτη Αντώνιο και ολο το Δ.Σ.
Τέλος ένα ξεχωριστό ευχαριστώ εξέφρασε για την Περιφέρεια Κρήτης,  τον δήμο Χερσονήσου και τις ακτοπλοϊκές γραμμές ΑΝΕΚ LINES & SUPERFAST FERRIES για την στήριξη των gerontis fighters όλο αυτό το διάστημα!
Γυρίζουν με το κεφάλι ψηλά και βάζουν τα δυνατά τους για μια πολλά υποσχόμενη σεζόν . Συγχαρητήρια σε όλους