in ,

Γυναίκα έπιασε τον σταυρό στον Μόχλο, photos

 Ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμανάκι του Μόχλου και οι ευχές του Δημάρχου Σητείας
Με τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού εορτάστηκαν στο λιμανάκι του Μόχλου τα Άγια Θεοφάνια, με την παρουσία του  Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλου, του Δημάρχου Σητείας κ. Πατεράκη και  με τη συμμετοχή όλων των Ενοριών Μυρσίνης, Τουρλωτής, Σφάκας και Λάστρου.
Πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά, αψηφώντας το κρύο,  παρακολούθησαν  τον αγιασμό και θαύμασαν το κουράγιο και την πίστη  δύων νέων παιδιών, του Γιώργου Βασιλειάδη και της Ευγενίας Κυριακάκη, που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το Σταυρό.
Τελικά η Ευγενία  ήταν εκείνη που τα κατάφερε, η οποία όπως ορίζει το έθιμο, πήγε σε όλους που βρισκόταν στο λιμανάκι με τον Τίμιο Σταυρό ανά χείρας, για να δώσει την ευκαιρία και σε εκείνους να προσκυνήσουν το σύμβολο της Ορθοδοξίας και να της ευχηθούν τα καλύτερα.
 
 
Ο Δήμαρχος κ. Πατεράκης αντάλλαξε ευχές με τον κόσμο και μίλησε στο Fonien.gr στέλνοντας τις δικές του ευχές για το 2019:
<< Εύχομαι το 2019 να είναι ένα έτος δημιουργικό, ελπιδοφόρο και να μας γεμίσει όλους αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας. Πιστεύω ότι θα είναι μια καλύτερη χρονιά. Για τον δήμο Σητείας στο 2019 πολλά έργα θα ξεκινήσουν και αρκετά θα ολοκληρωθούν. Για όλους εμάς, που ασχολούμαστε με τα κοινά και που σε λίγο θα μπούμε σε προεκλογική περίοδο, εύχομαι να μην δημιουργηθούν εντάσεις, να πορευθούμε όλοι με ηρεμία και με ένα κοινό στόχο: να υπηρετήσουμε όσο γίνετε καλύτερα  τον τόπο μας. >>
Άννα Μετζογιαννάκη Τζώρτζη