in , , , ,

Γραφεία γιατρών έγιναν θάλαμοι ασθενών στο ΓΝΑΝ, video

Τα Νοσοκομεία Αγίου Νικολάου και Νεάπολης επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής ολοκληρώνοντας έτσι την επίσκεψη του στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού.

 Η επίσκεψη του δε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου συνέπεσε σε μια μέρα όπου στο κεντρικό νοσοκομείο της πόλης επικρατούσε μια πραγματικά πολύ άσχημη κατάσταση. 
 Συνοδευόμενος από τον βουλευτή του νομού του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη και τον υποψήφιο περιφερειάρχη του νομού Μανόλη Θραψανιώτη συνάντησε στους διαδρόμους των κλινικών τόσο τον πρόεδρο των εργαζομένων Γιώργο Μανουσάκη, αλλά και άλλα μέλη του Δ.Σ, όσο και τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών του νομού Αντώνη Γερμανάκη. Μπροστά από την ορθοπεδική κλινική, στον 4ο όροφο του νοσοκομείου, η οποία δεν λειτουργεί εβδομάδες τώρα οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν τον κ Κουρουμπλή για τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν ε ότι αφορά το προσωπικό και τις πολλές ελλείψεις που δρουν εις βάρος του υπάρχοντος προσωπικού το οποίο καλείται να καλύψει όλα τα κενά. 
Στον 3ο όροφο όπου βρίσκεται η παθολογική κλινική  ήρθαν αντιμέτωποι με τα ράντζα αλλά και τα γραφεία των γιατρών που έχουν γίνει εξετάστρια και θάλαμο ασθενών καθώς η παθολογική κλινική της Ιεράπετρας που  δεν λειτουργεί λόγο ελλείψεων εφημεριών αλλά και η έξαρση της γρίπης έχει αυξήσει κατακόρυφα τα περιστατικά που νοσηλεύονται. «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, οι κυβερνώντες έχουν αποφασίσει να υποβαθμίσουν το σύστημα υγείας πλήρως και να χρεώσουν στους πολίτες την τύχη των ζωών τους.» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι πρώτα από όλα και πάνω από όλα βρίσκεται η υγεία του ασθενούς, παραδεχόμενος ότι η υγεία στα νοσοκομεία της χώρα στηρίζεται τα τελευταία χρόνια στην ευθιξία των εργαζομένων και των γιατρών και μόνο. 

Τόνισε εκ νέου ότι για το κόμμα του το θέμα δημόσια υγεία είναι σε πρώτη προτεραιότητα και με τρόπο ορθολογικό η υγεία θα επιστέψει στους πολίτες που την δικαιούνται.  Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ  βρέθηκε στο γραφείο του διοικητή Μανόλη Μακρονικολάκη με το οποίο συζήτησαν για λίγα λεπτά τα γενικότερα θέματα των νοσοκομείων του νομού. 
«Η ένταση στους θαλάμους στις κλινικές και στους διαδρόμους του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ελπίζω ότι θ καλυτερεύσει στα τέλη της εβδομάδας και τα προβλήματα που εμείς αντιμετωπίζουμε τα αντιμετωπίζουν και άλλοι σε όλη την Κρήτη.» είπε ο Διοικητής. 
Ακολούθησε σύντομη επίσκεψη και στο νοσοκομείο της Νεάπολης και συνάντηση με την αναπληρώτρια διοικήτρια Λία Μοσχοβιτάκη η οποία ενημέρωσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία των εργασιών του Κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας με την έγκριση σκοπιμότητας του έργου να είναι το επόμενο σημαντικό βήμα με την διαδικασία να βρίσκεται στην προσθήκη των επιπλέον κλεινών που απαιτούνται. 

Στην συνάντηση δε με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Νεάπολης Δημοσθένης Μεθυμάκης είπε στο κ. Κουρουμπλή  στις διοικητές εργασίες του νοσοκομείου έρχονται και βοηθούν συνταξιούχοι πρώην εργαζόμενοι του νοσοκομείου για να καλυφθούν οι ανάγκες του.

κειμενο φωτογαφίες βίντεο ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ