in ,

Γράψε τετράστιχο με θέμα τον Καζαντζάκη

Προκήρυξη Διαγωνισμού Τετράστιχου
από το περιοδικό «Αμάλθεια»
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, η Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Νομού Λασιθίου και το περιοδικού «Αμάλθεια», προκηρύσσουμε διαγωνισμό τετράστιχου, με θέμα «Ο Καζαντζάκης και το έργο του» και προσκαλούμε τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν καταθέτοντας τις εργασίες τους με τις ακόλουθες προδιαγραφές και προϋποθέσεις:
Όροι συμμετοχής
1) Το τετράστιχο θα πρέπει να είναι πρωτότυπο, αδημοσίευτο και υποχρεωτικά θα πρέπει να περιέχουν το όνομα «Καζαντζάκης» και τον τίτλο κάποιου έργου του Νίκου Καζαντζάκη ή μια παραλλαγή του ή το όνομα ενός ήρωα (π.χ. «Ζορμπάς»).
2) Με τον όρο έργο εννοείται: ο τίτλος βιβλίου, ο τίτλος θεατρικού έργου ή ο τίτλος βιβλίου ταξιδιωτικών εντυπώσεων. Υπό την έννοια αυτή εντός θέματος θεωρούνται και εκφράσεις όπως «… ταξίδεψες στην Κίνα» κλπ που αναφέρονται στα βιβλίο του «Ταξιδεύοντας στην Κίνα, Ιαπωνία», ακόμα και αν ο τίτλος αναφέρεται σε δυο ή περισσότερες χώρες ή μέρη και χρησιμοποιείται μόνο ένα απ’ αυτά.
3) Στον διαγωνισμό μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε -εκτός από τα μέλη της κριτικής επιτροπής- χωρίς περιορισμό ενώ οι εργασίες που θα κατατεθούν δεν επιστρέφονται.
4) Κάθε δημιουργός μπορεί να συμμετάσχει με το πολύ επτά (7) τετράστιχα, όπως ορίστηκαν παραπάνω. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017.
Οδηγίες αποστολής
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν έναν φάκελο στην διεύθυνση:
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΑΜΑΛΘΕΙΑ»
ΕΜΜ ΣΚΥΒΑΛΟΥ 1
72100 ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΚΡΗΤΗ
(Για τον Διαγωνισμό τετράστιχου)

Στον φάκελο αυτό θα πρέπει να περιέχονται:
α) Τα τετράστιχα σε τέσσερα δακτυλογραφημένα (ή καθαρογραμμένα) αντίγραφα τα οποία θα υπογράφονται στο τέλος με το ψευδώνυμο του συμμετέχοντος χωρίς καμία άλλη ένδειξη.
β) Ένας μικρότερος φάκελος όπου εξωτερικά θα αναγράφεται το ψευδώνυμο ενώ στο εσωτερικό του τα ακόλουθα στοιχεία:
Ψευδώνυμο, όνομα, επώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, e-mail (αν υπάρχει).
Βραβεία-Κριτική Επιτροπή
Οι δημιουργοί των δέκα καλύτερων ποιημάτων, κατά την κρίση της επιτροπής, θα τιμηθούν με έπαινο σε ειδική εκδήλωση και τα τετράστιχα τους αυτά θα δημοσιευτούν στο περιοδικό «Αμάλθεια», της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Νομού Λασιθίου. Θα λάβουν ακόμα και τρία τεύχη του περιοδικού «Αμάλθεια» και δυο τεύχη του περιοδικού που θα τα δημοσιεύσει.
γ) Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από 3 διακεκριμένους φιλολόγους.
Για πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6977192004 ή στο e-mail  stamelosioa@gmail.com
 
Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ιωάννης Ευαγγ. Σταμέλος