in , , , ,

Γιορτή στην τέχνη και στην Μεσόγειο θάλασσα από τους μαθητές του Γυμνασίου Νεάπολης

Με θέατρο, μουσική και χορό, αναφορά σε ένα σπουδαίο, παγκόσμιο, Έλληνα και Κρητικό δημιουργό ζωγράφο, το Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και με μια περιήγηση στην Μεσόγειο γιόρτασαν οι μαθητές του Γυμνασίου Νεάπολης την έλευση του καλοκαιριού και την έναρξη των διακοπών.
Με πολύ μεράκι, διάθεση και όρεξη οι μαθητές με την βοήθεια  των εκπαιδευτικών τους και όχι μόνο παρουσίασαν, στο κοινό που είχε πλημμυρίσει την αίθουσα, δύο δράσεις, ιδιαίτερες, ξεχωριστές και αυτοτελείς, ενταγμένες στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας στους πολιτισμούς των λαών της Μεσογείου».
_D200117 p3
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης οι μαθητές παρουσίασαν  ένα θεατρικό σκετς, που έγραψε η καθηγήτρια κ. Καλλιόπη Μαστοράκη με τίτλο  «Ελ Γκρέκο: Ένα Πορτραίτο» για τον εμβληματικό -όχι μόνο για τον τόπο μας, αλλά και για τη Μεσόγειο, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο- ζωγράφο.
Στο δεύτερο μέρος περιηγηθήκαμε στην Μεσόγειο, τη θάλασσα που μας ενώνει. Μέσα από το λόγο, τη μουσική, το χορό και το τραγούδι ταξιδέψαμε στη Μεσόγειο και στους πολιτισμούς της.
Η Γυμνασιάρχης κ. Πόπη Σηφαντωνάκη στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη λήξη του σχολικού έτους. «Η χρονιά που τελείωσε κλείνει με αίσιο τέλος, ενώ κατά τη διάρκειά της υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία πολλές δράσεις και προγράμματα, από πολλούς καθηγητές του σχολείου, με σκοπό την ολόπλευρη καλλιέργεια και ανάπτυξη των μαθητών μας.»
_D200116 p2
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ