in , ,

«Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης με μια φωτογραφία»

«Με την Ματιά της Μαρίας »
 
«Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης με μια φωτογραφία»
 
Η ημέρα της Γης σήμερα 22 Απριλίου 2020  και γιορτάζεται κάθε κάθε χρόνο από το 1970 στις 22 Απριλίου, με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών για ένα καθαρό πλανήτη.
Καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον ενός πολιτικού με περιβαλλοντικές  ανησυχίες .
Με τα χρόνια η ημέρα της Γης ξεφεύγει από το Αμερικανικό πλαίσιο ,όπου αποδεικνύεται αρκετά δημοφιλής και εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.
Συνήθως κάθε χρόνο γινόταν εκδηλώσεις ώστε οι πολίτες να μπορούν να εκφράσουν την ευαισθητοποίηση τους για τη Γη όλων μας.
Φέτος γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης μένοντας σπίτι μας . Παρά τα πρωτόγνωρα που ζούμε εξ’αιτίας του Κορονοϊού ,ας μην ξεχάσουμε τις βασικές έννοιες που είναι συνυφασμένες με τη ζωή μας το Περιβάλλον ,τη Γη μας.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος στον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης  μιας και φέτος λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας δεν αφήνουν πολλά περιθώρια, καλούν όσους επιθυμούν σαν πρόκληση να αναρτήσουν στα social media μια αγαπημένη φωτογραφία από οποιοδήποτε τοπίο της φύσης ή μιας παιδικής ζωγραφιάς με θέμα τη Γη, οι οποίες θα συνοδεύονται από τα hashtags#earthday2020 και #ypen .
Όπως επεσήμανε σε μήνυμα του ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Χατζηδάκης , είναι κοινή μας υπόθεση και ευθύνη να δρούμε για τη Γη ,για το περιβάλλον ,για την κλιματική αλλαγή, για το μέλλον του πλανήτη.
 
 
 
ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ