in

Για 5 χρόνια “έκανε” τον Αστυνομικό και εξαπατούσε πολίτες

Για πέντε ολόκληρα χρόνια προσποιείτο ότι ήταν αστυνομικός, με σκοπό να εξαπατά ανυποψίαστους πολίτες, ένας 44χρονος άνδρας στη Ρόδο.

Ο 44χρονος κατηγορείται ότι εξαπάτησε 11 πολίτες, από τους οποίους απέσπασε – συνολικά – το ποσό των 58.700 ευρώ.

Από την προανακριτική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου ο άνδρας κατηγορείται για τα αδικήματα της αντιποίησης Αρχής, της υπεξαίρεσης, της απάτης και της πλαστογραφίας.

 

Πως δρούσε;

Ο κατηγορούμενος συστήνονταν συστηματικά σε πολίτες ως αστυνομικός που υπηρετούσε στην Οικονομική Αστυνομία και προφασιζόμενος ότι με τις γνώσεις και τις διασυνδέσεις του μπορεί να μεσολαβήσει για τη ρύθμιση φορολογικών και εργασιακών τους ζητημάτων, κατάρτιζε πλαστά έγγραφα και αποσπούσε σημαντικά χρηματικά ποσά.

Μάλιστα, εντυπωσιακά ήταν και τα ευρήματα της Αστυνομίας από το σπίτι του 44χρονου, στο οποίο έκρυβε πλήθος εγγράφων όπως ιδιωτικά συμφωνητικά, αποδείξεις ηλεκτρονικών καταθέσεων χρημάτων σε τραπεζικά καταστήματα, σχέδια δικαστικών εγγράφων- αποφάσεων, σχέδια εγγράφων διαφόρων Υπηρεσιών, καθώς και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μία συσκευή ψηφιακής αποθήκευσης αρχείων (usb), στα οποία εντοπίστηκαν με την επιτόπια αυτοψία των αστυνομικών δεκάδες ψηφιακά αρχεία ανάλογων εγγράφων καθώς και σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ