in , , , ,

Γιαννης Γεροντής, η 1η ατομική του έκθεση φωτογραφίας, video

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο παλιό Γυμνάσιο της Νεάπολης η 1η ατομική έκθεση φωτογραφιών του Γιάννης Γεροντή με τίτλο «Εικόνες Θεού και ανθρώπων.» και θα παραμείνει έως τις 20 του μήνα ενώ από 1 έως και 15 Σεπτεμβρίου θα μεταφερθεί στον Άγιο Νικόλαο.
65 φωτογραφίες χωρισμένες σε 6 θεματικές ενότητες εκθέτει ο ερασιτέχνης, όπως δηλώνει, φωτογράφος με την επαγγελματική όμως ευσυνειδησία και την ανθρώπινη διακριτικότητα.

Για τον ίδιο και το έργο που παρουσιάζει μίλησαν οι Μαρία Σεργάκη και Μαρία Κωστάκη από την μεριά του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. σημειώνοντας ότι ο ίδιος ο Γιάννης Γεροντής είναι ένας άνθρωπος που αγαπά αυτό που κάνει και δεν αποσκοπεί σε κανένα κέρδος από αυτή του την έκθεση ενώ εκθείασαν της συνέπεια του και το πλούσιο φωτογραφικό και όχι μόνο αρχείο του, το γεγονός ότι αν και συνταξιούχος έχει πολλές δραστηριότητες τόσο από τον χώρο της τεχνολογίας όσο και αλλού. Οι φωτογραφίες που εκθέτει είναι ταξινομημένες στις ενότητες, ναοί, ενδημικά και αποδημητικά πουλιά, πανίδα, χλωρίδα, τα πρόσωπα και οι διάφορες άλλες που τις έχει δώσει το όνομα «σκόρπιες» .

Η έκθεση εντάσσεται στον εορτασμό των 100 χρόνων της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα όπως και όλες οι εκδηλώσεις που την φροντίδα τους έχει ο Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. σε ένα κύμα στήριξης των ντόπιων δημιουργών σε όπου βαθμίδα πολιτιστικής παραγωγής και αν ανήκουν.

Είναι χαρά μας άνθρωπου που καθημερινά συναντάμε στην ζωή μας, μέσα από την δουλειά τους και τα χόμπι τους να προβάλουν τον τόπο μας, είπε η Μαρία Κωστάκη μεταφέροντας και τις ειλικρινείς ευχές του Δημάρχου προς τον Γιάννη Γεροντή.

Ο ίδιος στην συνέχεια ευχαρίστησε όλους όσους τον έχουν βοηθήσει για αν γίνει αυτή η έκθεση, μίλησε για την αγάπη που έχει στην φωτογραφία και τόνισε ότι δεν επεμβαίνει ψηφιακά στην τελική εικόνα παρά μόνο σε λίγες περιπτώσεις μιας και θέλει η εικόνα να αποτυπώνει την στιγμή που παράγεται.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον ΠAΟΔΑΝ για την φιλοξενία της έκθεσης του στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού ενώ είπε ότι έχει σχέσεις συναισθηματικές με τη Νεάπολη, έχει ζήσει 6 χρόνια στην πόλη ενώ πήγε και σχολείο επίσης στη Νεάπολη.

κείμενο – φωτογραφίες – επεξεργασία βίντεο

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ