in , , , ,

Γιάννης Κοκκίνης, για την ανάπτυξη και την κοινωνία.

Ο Ιωάννης Δημητρίου Κοκκίνης γεννήθηκε στην Κριτσά το 1964, όπου και τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. 
Εργάσθηκε σε διάφορες βιοτεχνίες και ξενοδοχειακές μονάδες του νομού αρχικά ως βοηθός ζαχαροπλάστη και μετά σαν επικεφαλής ζαχαροπλάστης. 
Συχνά παρακολουθεί σεμινάρια ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος και πρόεδρος του σωματείου βιοτεχνών ζαχαροπλαστών νομού Λασιθίου. Μέλος της ερανικής επιτροπής ανεγέρσεως του ιερού ναού Αγίου Αντωνίου της πόλης μας. 

Ιδρυτικό μέλος του σωματείου φίλων τρίτης ηλικίας της ενορίας Αγίας Τριάδος Αγίου Νικολάου. Μέλος του ΒΙΟ.ΠΑ Αγίου Νικολάου Α.Ε. Εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 2006, όπου εκλέγεται έως και σήμερα. 
Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου διορίστηκε πρόεδρος της ΔΕΤΑΔΑΝ τη διετία 2007-2008. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του πραγματοποιήθηκε σημαντικό έργο που αναγνωρίστηκε από την κοινωνία. 
Διετέλεσε πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ και αντιπρόεδρος στο θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Λασιθίου. 

Το 1987 παντρεύτηκε τη Σοφία Εμμανουήλ Χαλκιαδάκη με την οποία δημιούργησαν το αρτοζαχαροπλαστείο “Mέλισσα” στον Άγιο Νικόλαο, όπου και δραστηριοποιείται την τελευταία 25ετία. 
Έχει τρία παιδιά, τη Μαρία πολιτικό μηχανικό Ε.Μ.Π,MEng, MSc, τον Δημήτρη μηχανολόγο μηχανικό A.Τ.Ε.Ι Πειραιά και την Άννα μαθήτρια γυμνασίου.