in ,

Γεωργιάδης: Τι θα γίνει με νυχτερινά κέντρα, beach bar και γυμναστήρια

Απαντήσεις για καίρια ερωτήματα των ιδιοκτητών και των εργαζομένων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και γυμναστήρια έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Νυχτερινά κέντρα

Για τα νυχτερινά κέντρα, είπε ότι προφανώς το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι ανοιχτοί χώροι με κανόνες αλλά απαιτείται η άποψη των ειδικών για τις αποστάσεις και το πώς θα χορεύει ο κόσμος στις πίστες.

Beach bar

Εξετάζεται επίσης τι θα γίνει με τα beach bar καθώς όντως δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός από τη στιγμή που θα λειτουργούν τα εστιατόρια.

Γυμναστήρια

Σχετικά με τα γυμναστήρια, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι γίνεται μια μεγάλη συζήτηση με τους επιστήμονες και αναμένονται σύντομα ανακοινώσεις. Είπε ότι ενώ τα μικρά γυμναστήρια θέλουν να ανοίξουν νωρίτερα, τα μεγάλα ζητούν να επαναλειτουργήσουν αργότερα, καθώς ανησυχούν ότι καθώς θα δέχονται λιγότερους πελάτες δεν θα είναι οικονομικά βιώσιμα.

Πότε ανοίγουν οι κλειστοί χώροι εστίασης

Ενώ, έως τις 15 Ιουνίου θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για το άνοιγμα των κλειστών χώρων εστίασης, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Στα 12 δισ. ευρώ το κόστος του lockdown

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, κάθε μήνας lockdown κοστίζει γύρω στα 6 δισ. ευρώ και συνεπώς με ολόκληρο τον Απρίλιο, τον μισό Μάρτιο και το μισό Μάιο, τα 12 δις. ευρώ είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση της ζημίας.

Για την ύφεση στην Ελλάδα είπε ότι οι περισσότεροι προβλέπουν διψήφιο αριθμό και πως η κυβέρνηση θα τρέξει όσο μπορεί και στο τέλος θα κάνει ταμείο.

Εξαιρετικά μικρόψυχες οι κατηγορίες για Τσιόδρα

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα με αφορμή το τέλος της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία. Είπε ότι προσέφερε πολλά στη χώρα, όχι μόνο με την καθεαυτό αντιμετώπιση του κορωνοϊού αλλά και με το αίσθημα ασφάλειας που προσέφερε στους πολίτες.

Για τις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν εναντίον του κ. Τσιόδρα, είπε ότι ήταν εξαιρετικά μικρόψυχες. «Σε αυτή τη χώρα έχουμε συνηθίσει ένα λαό που έχει μεγαλείο ψυχής. Δεν χρειάζεται κάποιοι να βγάζουν το φθόνο, την κακία, τη μικροψυχία τους τόσο έντονα».

skai.gr