in , ,

Γερμανία με θετικό πρόσημο στην φετινή σαιζόν, οι Ρώσοι παγωμάρα . audio

Ξεκίνησε χθες στο Βερολίνο μια από τις πλέον σημαντικές τουριστικέ εκθέσεις στην Ευρώπη  τα αποτελέσματα της οποίας θα δώσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την επόμενη τουριστική περίοδο. Την επόμενη δε εβδομάδα έρχεται και η αντίστοιχη τουριστική έκθεση στην Μόσχα η οποία θα παγώσει τις προσδοκίες όλων μιας και οι μειώσεις σε κρατήσεις από την Ρωσία είναι τεράστιες, όπως σχολιάζει στη ο πρόεδρος του Πανελλήνιου συλλόγου των διευθυντών ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης.

 

Ο ίδιος επισημαίνει ότι το θετικό πρόσημο παραμένει σε ότι αφορά τις κρατήσεις από χώρες της Ευρώπης για την χώρα μας με τους Γάλλους να προτιμούν ξανά την Ελλάδα μετά την άρνηση τους να ταξιδέψουν ακόμα πιο νότια λόγω των συμβάντων  που έγιναν από Ισλαμιστές.

 

Ο ίδιος επισημάνει ότι στην έκθεση στο Βερολίνο η χώρα μας και οι εκπρόσωποι του τουρισμού θα δεχθούν πιέσεις η μειώσεις και εκπτώσεις σε όλες τις τιμές στα ξενοδοχεία, όπως άλλωστε γίνεται πάντα στην συγκεκριμένη έκθεση. «Φέτος έχουμε ισχυρή μας αντίπαλο την Τουρκία η οποία και εκπτώσεις μεγάλες θα κάνει και χιλιάδες νέες κλίνες έχει να προσφέρει. Στην γειτονική χώρα βλέποντας ότι από τα 5 εκ των Ρώσων που είχαν  θα χάσουν τα 4 λόγω των διαφόρων συνθηκών θα χτυπήσουν πολύ τις εκπτώσεις τους ενώ ήδη έχουν να προσφέρουν νέες τουριστικές υποδομές και εγκαταστάσεις.

 

 

Τονίζει ακόμα ότι οι απώλειες των Ρώσων στην χώρα μας θα ξεπεράσουν το 50 % σε σχέση με πέρυσι  και αυτό οφείλεται τόσο στην υποτίμηση στο ρούβλι όσο και στην μη ύπαρξη διάθεσης των Ρώσων να ταξιδέψουν κάτι που έχει φανεί και στους χειμερινούς προορισμούς τους όπου η μείωση αγγίζει το 80 %» λέει. Επισημαίνει ακόμα ότι θα πρέπει να σταματήσει ο τρόπος με τον οποίο μιλάμε συχνά για τον τουρισμό και αν βρεθούν δικλίδες ασφαλείας που δεν θα επηρεάζουν το πολύ ευαίσθητο αυτό προϊόν.

 

 

«Το μεγάλο πλεονέκτημα μας είναι ακόμα ότι είμαστε μια ασφαλής χώρα χωρίς εντάσεις και κοινωνικά προβλήματα που να επηρεάζουν την εικόνα μας και αυτό θα πρέπει να το διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού. Πλέον με τα νέα μέσα είναι πολύ εύκολο για τον κάθε ένα να δει και να μάθει τα πάντα όπως επίσης και να αλλάξει τον τόπο που θα ταξιδέψει πολύ εύκολα.»είπε.

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

 

Για το θετικό πρόσημο που καταγράφουν οι κρατήσεις στην χώρα μας μίλησε στην εκπομπή ΠΑΜΕ ΑΕΡΑ και στον δημοσιογράφο Θάνο Κορομπύλια ο Γιώργος Πελεκανάκης πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων.

 

ακούστε εδώ