in , , , ,

Γαϊδούρια στο ΡΕΞ

Δεν είναι δυνατόν όλα να τα θεωρούμε δεδομένα και όλα να τα αφήνουμε στους άλλους σε ότι έχει να κάνει με την χρησιμοποίηση των δημόσιων χώρων και εγκαταστάσεων και την ίδια στιγμή να κάνουμε διαρκώς παράπονα. 

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα σε χώρους όπου είναι για την χρήση όλων, που η συντήρηση τους πληρώνεται από όλους και η οι επιδιορθώσεις σε αυτούς κοστίζουν ακριβά να συμπεριφερόμαστε λες και είμαστε σε σκουπιδότοπο. 

Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να φερόμαστε σε χώρους κοινόχρηστους διαφορετικά από ότι συμπεριφερόμαστε το σπίτι. Μερικοί θεατές παράστασης σχολής χορού στο ΡΕΞ έφεραν μαζί τους πέρα από την αγάπη τους για τον χορό και τους χορευτές που συμμετείχαν τους καλούς τους τρόπους και μερικά κιλά από απαράδεκτη συμπεριφορά. 


Είχαν που είχαν μαζί τους τις τσάντες με τις μπύρες και τα διάφορα σνακς που κουβάλησαν δεν σκέφτηκαν καν να πάρουν τα σκουπίδια μαζί τους φεύγοντας, είχαν σακούλες άλλωστε, και τα άφησαν στο ΡΕΞ. 

Λες και είναι ο κάθε εργαζόμενος υποχρεωμένος να μαζεύει τα δικά τους σκουπίδια και την δική τους απαξίωση στον κοινόχρηστο χώρο. Χρειάζεται άμεσα πιο αυστηρός τρόπος παραχώρησης της δημόσιας περιουσίας και στενός έλεγχος των δημοτικών αιθουσών και εγκαταστάσεων γιατί όπως η καθημερινότητα δείχνει, δυστυχώς, ανάμεσα σε όλους υπάρχουν και οι λίγοι έστω που δείχνουν τόσο την ανατροφή τους όσου και τον σεβασμό τους στην περιουσία όλων μας.

ΘΑΝΟΣ Κ