in , , ,

Γαλάζια σημαία στο Dessole Mirabello Beach & Village (video – pics)

Κυματίζει ξανά η γαλάζια σημαία σε ένα από τα αστικά ξενοδοχεία της πόλης όπου για μερικά χρόνια δεν συμμετείχε στην διαδικασία του χαρακτηρισμού των νερών του με γαλάζια σημαία. Από χθες  σε μια σεμνή τελετή ακόμα μια γαλάζια σημαία στο ξενοδοχείο Dessole Mirabello Beach & Village προστέθηκε σε αυτές της περιοχής του Δήμου Αγίου Νικολάου που είναι πρωταθλητής Δήμος σε όλη την χώρα σε γαλάζιες σημαίες.

20150622_122445

 

Μετά την ανάρτηση της σημαίας στην είσοδο της παραλίας του ξενοδοχείου και στο μικρό κέρασμα που ακολούθησε ο διευθυντής της μονάδας κ. Κώστας Φραγάκης αφού καλωσόρισε τους επισκέπτες είπε πως έγιναν όλες εκείνες οι προσπάθειες ώστε το ξενοδοχείο που έχει μια από τις καλές παραλίες στην περιοχή να μπει ξανά στην διαδικασία και να ζητήσει την γαλάζια σημαία, όπως και έγινε.

 

20150622_122412

 

Ο κ. Φραγάκης τόνισε την γενικότερη προσπάθεια που γίνεται στο ξενοδοχείο και αποφορά δράσεις για το περιβάλλον και για την χρήση φιλικών προς αυτό υλικών. «Κάνουμε διαρκείς προσπάθειες να ευαισθητοποιήσουμε τόσο το προσωπικό μας όσο και τους πελάτες μας σε ότι αφορά την οικολογική συνείδηση και την διατήρηση του περιβάλλοντος ενώ προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε γήινα και απλά υλικά κατά το μέτρο του δυνατού.

20150622_122839

Το ξενοδοχείο μας είναι ανοικτό στην τοπική κοινωνία με πολλούς τρόπους και δεν θα μπορούσαμε άλλωστε να κάνουμε διαφορετικά από την στιγμή που τόσο οι εργαζόμενοι όσο και πολλά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε είναι τοπικά και έτσι με χαρά υποδεχόμαστε είτε για μπάνιο είτε για φαγητό ή ποτό τους ντόπιους πολίτες. Η συνεργασία μας δε τόσο με το λιμενικό όσο και με τον Δήμο είναι άριστη και συνεχώς ενημερώνουμε τους πελάτες μας για τις δράσεις πολιτισμού και εκδηλώσεων που γίνονται στην περιοχή.» είπε.

 

Ο Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου Σπύρος Αγγελάκης είπε ότι νοιώθει και τυχερός άλλα ταυτόχρονα συνειδητοποιεί ο ίσιος και οι συνεργάτες του την τεράστια ευθύνη να είναι λιμενάρχης σε μια περιοχή με τις πιο πολλές γαλάζιες σημαίες στην χώρα.

20150622_123219

«Καθαριότητα και ασφάλεια αυτό σημαίνει μια γαλάζια σημαία και αυτό είναι που πρέπει να προβάλουμε παντού.» είπε και ευχήθηκε του χρόνου οι σημαίες να είναι ακόμα πιο πολλές στην περιοχή. Από την μεριά του ο Δήμαρχος με τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες στα όρια του Δήμου του σε όλη την χώρα Αντώνης Ζερβός είπε πως σαν περιοχή έχει μπει στην διαδικασία των γαλάζιων σημαιών εδώ και 20 χρόνια.

20150622_123256

«Η γαλάζια σημαία είναι ένα μέσο διασφάλισης της ποιότητας και των υπηρεσιών στις παραλίες μας που είναι σε παγκόσμιο επίπεδο αποδεκτό. Σήμερα έχουμε τις περισσότερες και άρα ότι ξεκίνησε πιο παλιά αποδίδει  και όχι μόνο στις δημοτικές παραλίες αλλά και αυτές που βρίσκονται στα ξενοδοχεία με την συνεργασία του Δήμου με αυτά να είναι άψογη . Είναι δε δεδομένο ότι η μεγαλύτερη συγκέντρωση VIP ξενοδοχείων είναι στα όρια του Δήμου μας και επομένως όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν στοχεύουμε στον μαζικό τουρισμό αλλά στον ποιοτικό τουρισμό προσπαθώντας να αναπληρώσουμε τις κρατικές υποδομές και εμείς ώστε ο τουρισμός που είναι ουσιαστικά η μονοκαλλιέργεια μας να αποκτήσει ανοδική πορεία.» είπε ο κ. Ζερβός.

20150622_123454

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ