in ,

Βράβευση Gerontis Fighters από τον Δήμο Μαλεβιζίου

 
Την Τετάρτη 24 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου συνεδρίασε για να βραβεύσει τέσσερις κορυφαίους αθλητές taekwondo των Gerontis Fighters μαζί με τον προπονητή τους Γιάννη Γεροντή , οι οποίοι διακρίθηκαν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Taekwondo ITF 2019 για τις επιδόσεις τους.
Οι πέντε αθλητές, εκ των οποίων οι τρεις έχουν καταγωγή από το Μαλεβίζι, αποτέλεσαν τη μοναδική 5μελή αποστολή από την Κρήτη που αγωνίστηκε στο πλευρό της εθνικής ομάδας, κατακτώντας μετάλλια και διακρίσεις και συγκεκριμένα:
Ο Ιωάννης Γεροντής αθλητής και προπονητής του συλλόγου Παγκρήτια Ακαδημία Taekwondo Ηρακλείου κατέκτησε την τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των Τουλ 6 dan.
Η Αλεξάνδρα Μυλωνά κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των Τουλ 1 dan .
Ο Δημήτρης Κουτάντος κατέκτησε την 5η θέση στη μάχη στα 90 κιλά και ο Γιώργος Πετούσης την τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο στα 80 κιλά.

Με τη μαχητικότητα και την δυναμική προσπάθειά τους οι εν λόγω αθλητές των Gerontis Fighters, συνέβαλαν στην άνοδο της εθνικής ομάδας στην δεύτερη θέση της κατάταξης στην Ευρώπη. Παράλληλα όμως συμβάλλουν και καθημερινά στην προώθηση των ευγενών αξιών με τις οποίες συνδέεται ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός, αναδεικνύουν τον τόπο καταγωγής και δράσης τους και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τους συμπολίτες, τους συναθλητές και το πιο σημαντικό τα νέα παιδιά.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κώστας Μαμουλάκης θέλησε να συγχαρεί προσωπικά τους αθλητές και τον προπονητή τους Γιάννη Γεροντή για τις επιτυχίες τους και να εκδηλώσει την στήριξη και την επιβράβευση του στις προσπάθειές τους να αναδείξουν και να προωθήσουν ενεργά την φιλοσοφία και τις αρχές του Taekwondo αλλά και του αθλητισμού γενικότερα.

Η τελετή απονομής επαίνων έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαλεβιζίου όπου παρευρέθηκαν και έδωσαν τα συγχαρητήρια τους και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ. Μανώλης Γιανναράκης και κ. Μιχάλης Χουστουλάκης καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι αθλητές που βραβεύτηκαν καθώς και όλη η ομάδα των Gerontis Fighters νιώθουν ιδιαίτερα περήφανοι και συγκινημένοι όταν η προσπάθειά τους και οι κόποι τους αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται από την κοινότητα στην οποία ζουν. Η έμπρακτη και δημόσια αναγνώριση της αξίας τους από την Πολιτεία αποτελεί για αυτούς ένα ακόμη δυνατό στήριγμα στις προσπάθειές τους αλλά τους χαροποιεί ιδιαίτερα και διότι έτσι οι αξίες και αρετές, που μέσω του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού υποστηρίζουν, γίνονται ευρέως γνωστές στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στους νεότερους, στα παιδιά μας.

Ο σύλλογός μας εκφράζει την εκτίμηση και την ευχαριστία του στον δήμαρχο κ. Κώστα Μαμουλάκη και όλο το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μαλεβιζίου για την στήριξη τους!