in ,

Βουβός πόνος και πολύς κόσμος στο μνημόσυνο του Βαγγέλη στα Γιάννενα

Εννέα μήνες συμπληρώνονται από τη μέρα που το χαμόγελο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του νεαρού σπουδαστή από το Ρέθυμνο, έσβησε για πάντα.
Η οικογένειά του, ως ευχαριστήριο προς την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων, τέλεσε στον Κατσικά το μνημόσυνο για το παλικάρι της.
Εννέα μήνες και ο πόνος παραμένει ανείπωτος…
bagelis mn2Χαραγμένος στα πρόσωπα της μάνας, του πατέρα, της αδελφής, του αδελφού, συγγενών και φίλων.
Έκαναν το μεγάλο ταξίδι από το χωριό τους στο Ρέθυμνο, για να βρεθούν στον τόπο που βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης…
bagelis mn3Η εκκλησία κατάμεστη. Από ανθρώπους της περιοχής, που δεν γνώρισαν ποτέ τον 20χρονο, όμως τον αγάπησαν σαν δικό τους παιδί.
Σιωπηλή η οικογένεια δέχθηκε τα συλλυπητήρια όλων.
bagelis mn5
Το μυστήριο της τελευταίας βραδιάς…
bagelis mnfon
Ο ιδιωτικής ερευνητής Φώντας Βρόσγος, ήταν από τους ανθρώπους που βρέθηκαν δίπλα στην οικογένεια από την πρώτη στιγμή. Τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνά του, συνέβαλαν καθοριστικά για την διαλεύκανση της υπόθεσης.
Και σήμερα ήταν εκεί. Μετέφερε τις ευχαριστίες της οικογένειας αλλά και την απαίτηση που έχει για ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας.
Ένα από τα στοιχεία που ο ίδιος αποκάλυψε και απομένει πλέον να διευκρινιστεί, είναι η μαρτυρία συμφοιτητή του Βαγγέλη, ότι το τελευταίο βράδυ, το βράδυ πριν την εξαφάνιση, δεν βρίσκονταν στο δωμάτιο του, στη Γαλακτοκομική Σχολή.
Η μαρτυρία έχει κατατεθεί στις αρχές και απομένει να ερευνηθεί περαιτέρω.
Ειδικός ανακριτής…
bagelis mnmp
Σε επίπεδο δικαστικής διερεύνησης, τους τελευταίους μήνες υπάρχει απόλυτη στασιμότητα. Κι αυτό εξ αιτίας απουσίας ανακριτή.
Νέος ανακριτής αναλαμβάνει ουσιαστικά τη Δευτέρα, αλλά όπως τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Μπούκας, ο όγκος της δικογραφίας είναι τέτοιος που απαιτείται να αναλάβει ειδικός ανακριτής για την φέρει σε πέρας.
Από τον Εισαγγελέα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση, βαριές σωματικές βλάβες κι άλλα αδικήματα. Παράλληλα εκκρεμούν δύο άλλες υποθέσεις που σχετίζονται κυρίως με τις ευθύνες της διοίκησης της Γαλακτοκομικής Σχολής.
Είναι επιβεβλημένο, όπως σημείωσε ο κ. Μπούκας, να επιταχυνθούν οι ρυθμοί της δικαιοσύνης και η οικογένεια να πάρει τις απαντήσεις που περιμένει τόσους μήνες τώρα…
Μία άλλη τραγική φιγούρα…
bagelis mnt
Μία άλλη τραγική φιγούρα συγκλόνισε σήμερα με τον λόγο της και την παρουσία της.. Είναι η κ. Στέλλα Μαρμαρινού, θεία του Μάριου Παπαγεωργίου.
Του Μάριου που έπεσε θύμα απαγωγής και δολοφονίας. Οι ένοχοι μπορεί να καταδικάστηκαν, όμως ποτέ δεν ομολόγησαν με αποτέλεσμα η οικογένεια του παλικαριού να μην ξέρει το παραμικρό..
«Όποιος ξέρει ας δείξει λίγη ανθρωπιά και να μας πει που βρίσκεται ο Μάριος. Το μόνο που θέλουμε είναι να του φτιάξουμε έναν τάφο και να του ανάψουμε ένα κεράκι», είπε η θεία του, αδελφή της μητέρας του, από τα Γιάννινα…
Ο χρόνος μπορεί να περνάει, όμως για τις οικογένειες όπως του Βαγγέλη και του Μάριου, δεν μαλακώνει τον πόνο. Κάποιες φορές τον κάνει μεγαλύτερο, κάνει βασανιστικά τα ερωτήματα και αβάσταχτη την απουσία.
ΠΗΓΗ: epiruspost.gr