in ,

Βάζει τα πράγματα στην θέση τους ο Εμπορικός Σύλλογος Νεάπολης

Με μεγάλη μας λύπη, διαβάσαμε τις προηγούμενες ημέρες,  ότι μετά από την δημοσίευση της συνέντευξης του προέδρου του συλλόγου μας Σταύρου Τζώρτζη στην τοπική εφημερίδα “ΑΝΑΤΟΛΗ” , κυκλοφορεί στην Νεάπολη,  ανώνυμο έντυπο, για συλλογή υπογραφών  ενάντια στην δράση “πως φαντάζομαι την πλατεία μου” .Το έντυπο αυτό ξεκινάει με την πρόταση :
«Σε ότι αφορά το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ανατολή και αφορά την πρόθεση του Εμπορικού Συλλόγου Νεάπολης να στηρίξει την απόφαση για την ανάπλαση της πλατείας, εμείς οι «άλλοι» επαγγελματίες της Νεάπολης θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας γι’ αυτό που πρόκειται να γίνει. Είμαστε αντίθετοι σε αυτό το έργο. Θεωρούμε ότι υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα που πρέπει να απασχολούν και να προβληματίζουν τόσο την τοπική κοινωνίας μας όσο και τον ίδιο τον εμπορικό σύλλογο. Κάθε μέρα βουλιάζουμε ολοένα και περισσότερο…”
Όσο αφορά στο τυπικό κομμάτι της υπόθεσης  έχουμε να καταθέσουμε τα εξής :
1)  Ο εμπορικός σύλλογος ουδέποτε στήριξε κάποια απόφαση για ανάπλαση πλατείας, γιατί πολύ απλά δεν μας έχει κοινοποιηθεί ποτέ πρόταση για ανάπλαση όχι μόνο της πλατείας αλλά οπουδήποτε σημείου της πόλης. Δεν έχουμε στα χέρια μας καμία μελέτη για καμία ανάπλαση, και ούτε ερωτηθήκαμε ποτέ για κάτι τέτοιο. Αντίθετα στηρίζουμε της ενέργειες που γίνονται από τους ανθρώπους της ομάδας “πως φαντάζομαι την πλατεία μου”  για κάποιες δράσεις στον Δημοτικό Κήπο, καθώς και κάποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στον χώρο της Πλατείας για την καλύτερη ποιότητα ζωής όλων τον πολιτών και όχι μόνο του εμπορικού κόσμου.  Όλα αυτά λοιπόν αναφέρονται ψευδώς στο παραπάνω κείμενο από τον συντάκτη του.
2) Ο εμπορικός σύλλογος είναι ένας σύλλογος που λειτουργεί κάτω από νομότυπες διαδικασίες με βάση το καταστατικό του.  Η όποια σημαντική απόφαση έχει ληφθεί κατά καιρούς, έχει ληφθεί δημοκρατικά και νόμιμα από την πλειοψηφία της  Γενικής Συνέλευσης.
3)  Το 2017 είχαμε καταθέσει πρόταση σαν Εμπορικός Σύλλογος στον Δήμο Αγίου Νικολάου για πιλοτική πεζοδρόμηση της πλατείας για κάποιες Κυριακές τον Χρόνο, κλείνοντας την Κυκλοφορία. Μία πρόταση που είχε γίνει από το τότε Δ.Σ στην Γενική Συνέλευση η οποία και την ενέκρινε και την κατέθεσε στο τοπικό Δ.Σ όπου και ψηφίστηκε και η οποία για διάφορους λόγους τελικά δεν προχώρησε. Δεν ήταν πρόταση για ανάπλαση και δεν ήταν απόφαση από δυο τρία άτομα, αλλά ομόφωνη απόφαση Γενικής συνέλευσης.
 
Όσο αφορά την ουσία :
1) Οι γενικές συνελεύσεις του Συλλόγου μας γίνονται με πολύ μικρό πλήθος  κόσμου. Δεν είδαμε ποτέ τους “άλλους” επαγγελματίες της Νεάπολης χωρίς να ξέρουμε βέβαια  ποιοι είναι αυτοί γιατί πολύ απλά δεν ακούστηκε καμία αντίθετη άποψη σε καμία Γενική Συνέλευση. Γενικά, δεν είδαμε τους περισσότερους από τους επαγγελματίες της Νεάπολης σε καμία Γ.Σ. του συλλόγου μας, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, που βέβαια σχεδόν πάντα είναι οι ίδιες.
2) Όσον αφορά τα σοβαρότερα ζητήματα που πρέπει να μας απασχολούν, ο Ε.Σ., σε όλες τις γενικές συνελεύσεις προβαίνει σε απολογισμό των πεπραγμένων αλλά και των στόχων του. Όσοι έχουν καλή διάθεση μπορούν να έρθουν στην επόμενη Γ.Σ. και να ακούσουν τι έχει κάνει ο σύλλογος για τα ζητήματα αυτά. Εάν οι “άλλοι” επαγγελματίες είχαν έρθει έστω και σε μία Γ.Σ. θα γνώριζαν, αλλά θα μπορούσαν και να προτείνουν!
3) Σεβόμαστε την αντίθετη άποψη μα πάνω απ όλα την δημοκρατική άποψη. Σεβόμαστε όλους όσους υπογράψατε αυτό το κείμενο, καλό θα ήταν όμως να ξέρετε που βάζετε την υπογραφή σας, αφού διασταυρώσετε τα γραφόμενα. Είναι πολύ εύκολο να ανατρέξετε στην δημοσίευση της Εφημερίδας και να δείτε ότι η συνέντευξη του Προέδρου μας δεν έχει καμία σχέση με ότι αναφέρεται στο παραπάνω κείμενο!
4) Ο Εμπορικός σύλλογος διέπεται από δημοκρατικές διαδικασίες και διαφάνεια. Κανένας μας δεν λειτουργεί για προσωπικό όφελος, αλλά όλοι μας διαθέτουμε από τον χρόνο που θα έπρεπε να αφιερώνουμε στις οικογένειες μας με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο μας. Δεν μένουμε άπραγοι σε ότι συμβαίνει γύρω μας κάνοντας ανώνυμα κριτική από την καφετέρια ή τον καναπέ μας.
Καλούμε λοιπόν εσάς, τους “άλλους” επαγγελματίες, αν θέλετε να εκφράσετε την άποψη σας, να σας δούμε στην επόμενη Γ.Σ. και γιατί όχι, να ψηφήσουμε και την άποψη σας εάν αυτό κρίνει η πλειοψηφία.
Άλλωστε Δημοκρατία έχουμε! Εάν πάλι δεν σας κάνουμε εμείς σαν Δ.Σ., εμείς δεν έχουμε καρέκλες.! Ελάτε ΕΣΕΙΣ  να αναλάβετε τον σύλλογο…
εκ του ΔΣ