in

Α. Καρπούζη: “50 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι στιγμής στον Άγιο Νικόλαο, εντείνονται οι έλεγχοι, έχει κοκκινήσει η περιοχή”

Στο Γενικό Nοσοκομείο Αγίου Νικολάου βρέθηκε η επικεφαλής της ΚΟΜΥ Λασιθίου του ΕΟΔΥ, Αθηνά Καρπούζη για την ενημέρωση του κοινού μέσω των ΜΜΕ.

Όπως επιβεβαίωσε η ίδια “μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών έχουν επιβεβαιωθεί 50 κρούσματα, 20 κρούσματα στο βρεφονηπιακό σταθμό της Αμμούδας (συμπεριλαμβανομένου τα χθεσινά με 10 παιδιά και 2 εργαζόμενους), 20 στον γενικό πληθυσμό καθώς και 10 επιβεβαιωμένα σε ιδιωτικά εργαστήρια”.

Στη συνέχεια η ίδια μίλησε για τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν από τον ΕΟΔΥ: “Υπάρχει μια αυξημένη μεταδοτικότητα και είναι κάτι που μας ανησυχεί, θα πρέπει να γίνει έλεγχος και στα 11 τμήματα του συγκεκριμένου βρεφονηπιακού σταθμού, δειγματοληπτικά τεστ στα οποία βρέθηκε δάσκαλος ή μαθητής ως επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα και τις προσεχείς ημέρες η διενέργεια μαζικού ελέγχου rapid test με τη μέθοδο του drive through στον χώρο πίσω από το νοσοκομείο (στο δρόμο της λαϊκής)”.

“Με δεδομένο των αριθμό κρουσμάτων η περιοχή έχει  ήδη…κοκκινήσει και ο κόσμος θα πρέπει να προσέχει και να τηρεί όλους τους κανόνες προστασίας”

Σε επόμενο άρθρο ακολουθεί ολόκληρη η ενημέρωση…

Ν.Μ.