in ,

Αύξηση 75% της χρήσης POS από τις επιχειρήσεις

Υψηλό βαθμό προσαρμογής στις νέες συνθήκες επέδειξαν οι μικρές επιχειρήσεις, παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισαν με την εφαρμογή των capital controls.

Ο αριθμός των επιχειρήσεων που διαθέτουν τερματικά POS σε όλους τους κλάδους αυξήθηκε σε ένα χρόνο κατά 75% (από 28,9% στο 49%). Αντίστοιχα, 2 στις 3 επιχειρήσεις διαθέτουν λογαριασμούς ηλεκτρονικής τραπεζικής e-banking (αύξηση 37%).

Σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος για τις επιχειρήσεις, μεγαλύτερη κινητικότητα, όπως είναι αναμενόμενο, συγκεντρώνει ο κλάδος του εμπορίου, όπου οι επιχειρήσεις με εγκατεστημένο POS αποτελούσαν ποσοστιαία τον Ιούλιο του 2016 το 66,5% έναντι 28,7% που είναι για τη μεταποίηση και 45% για τις υπηρεσίες.

Επιπλέον, όπως διαπιστώνει η Συνομοσπονδία στην έρευνα της, πλέον, δύο στις τρεις επιχειρήσεις διαθέτουν λογαριασμούς ηλεκτρονικής τραπεζικής e-banking, με τον αριθμό τους να καταγράφει αύξηση κατά 37%.

Μεγάλη είναι και η δυναμική του e-banking μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων της χώρας, καθώς το 66,4% διέθετε (τον Ιούλιο του 2016) λογαριασμούς ηλεκτρονικής τραπεζικής. Το ποσοστό αυτό για τον κλάδο του εμπορίου είναι στο 65,1% των επιχειρήσεων, στον τομέα των υπηρεσιών οι εταιρείες που έχουν λογαριασμό e-banking ανέρχονται σε 62,8%, με το ποσοστό αυτό να φθάνει στη μεταποίηση το 74,2%.

newpost.gr