in , , , ,

Αϊνστάιν ετών…5

Μια διαφορετική ιδέα εκπαιδευτικού περιεχομένου πήρε μορφή και οργανώθηκε σε ειδική Γωνιά μέσα στην Τάξη του Κλασικού Τμήματος του 1ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης τη φετινή σχολική χρονιά.
Με αφορμή το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των μικρών μαθητών για τον κόσμο της Επιστήμης και της ιστορίας του πλανήτη, της προϊστορίας, της εξέλιξης των έμβιων όντων, των εφευρέσεων και των ανακαλύψεων από μεγάλες προσωπικότητες στο χώρο των φυσικών επιστημών και των μηχανών, οι μαθητές μεταμορφωθήκανε σε μικρούς Αϊνστάιν, ενεργούς και ακούραστους για δράση και γνώση. Στο σχολείο υλοποιήθηκε ένα project επιστήμης και ανακαλύψεων με βιωματικές δράσεις και εμπλοκή του καλού παιδικού βιβλίου γνώσεων.
Σκεφτήκαμε να καλέσουμε στο χώρο αυτό έναν ειδικό επιστήμονα, ο οποίος θα μπορούσε να μας τα εξηγήσει όλα με το δικό του μοναδικό τρόπο. Με μεγάλη ευχαρίστηση και προθυμία δέχτηκε την πρόσκλησή μας και ήρθε στην τάξη μας ο καθηγητής Χημείας του Λυκείου Νεάπολης Γιώργος Τσιχλής, φέρνοντας μαζί του και τα εργαλεία του για πειράματα, όργανα επιστημονικά και σύνεργα, όπως μπάλα πλάσματος, διηθητικό χαρτί, αλλά και απλά καθημερινά αντικείμενα, όπως βελόνες ραψίματος, κερί, ηλιέλαιο, καθρέπτες, μπαλόνια και πολλά άλλα», ανέφερε η Προϊσταμένη του σχολείου κ. Ζέτα Ντακούλα.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ