in

Αφορολόγητο στα 5.900 προτείνει η κυβέρνηση και μειώσεις στις συντάξεις από το 2020

Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιείται συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το οικονομικό επιτελείο, ώστε να χαραχτεί η διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης μετά το χθεσινό αδιέξοδο.

Στη σύσκεψη, όπως είπε ο Τάκης Χατζής μιλώντας στην εκπομπή “Ακραίως”, του ΣΚΑΪ θα τεθούν επί τάπητος όλα τα δεδομένα, ενώ επί της ουσίας, εκτός από εκτενέστατη ενημέρωση που θα έχει ο πρωθυπουργός, θα δώσει και τις κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κυβέρνηση προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με πρόταση για μείωση του αφορολόγητου στις 5.900 ευρώ, ενώ η μείωση στις συντάξεις να ισχύσουν από 1/01/2020.

Εν τω μεταξύ κλείδωσε η συνάντηση με τους Θεσμούς, στο Χίλτον για τις 3 μ.μ, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν τα εργασιακά αλλά και τα ανοιχτά μέτωπα.

Υπενθυμίζεται πως άκαρπες απέβησαν και οι χθεσινές συνομιλίες της κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια. Οι εκπρόσωποι των δανειστών κράτησαν σκληρή στάση, μην κάνοντας παραχωρήσεις στην ελληνική πλευρά. Η στάση των δανειστών συνοψίζεται εύγλωττα στη φράση κυβερνητικού αξιωματούχου: «Επανέλαβαν τις γνωστές θέσεις τους, σαν να μην πέρασε μια μέρα.»

Μετά το χθεσινό αδιέξοδο, απομακρύνεται το ενδεχόμενο να κλείσει η συμφωνία στο Eurogroupτης 20ης Μαρτίου, πράγμα που θα έχει συνέπειες στους οικονομικούς δείκτες της χώρας. Η θέση της κυβέρνηση καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολη.

ΠΗΓΗ: newpost.gr