in , , ,

Αυτή ΔΕΝ είναι η Κρήτη

Στην Ασφάλεια Ηρακλείου κρατείται ένας 26χρονος ως ένας από τους δράστες του άγριου φονικού που σημειώθηκε για ασήμαντη αφορμή το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή του Αντισκαρίου.

Οι διωκτικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών ακόμα ατόμων, ενός 33χρονου, που ήταν μαζί με τον 26χρονο στο μοιραίο αυτοκίνητο και των δύο αδελφών του , που -σύμφωνα με τις πληροφορίες- ειδοποίησε τηλεφωνικά για να “συνδράμουν” στον ξυλοδαρμό

Την ίδια ώρα, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν κυριολεκτικά ζώσει την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, προκειμένου να αποφευχθούν κινήσεις αντεκδίκησης .

Στο μεταξύ ακόμα πιο δραματικές διαστάσεις έρχεται να δώσει στην τραγωδία η αποκάλυψη ότι ο άτυχος 51χρονος πριν από περίπου 9 χρόνια τον Νοέμβριο του 2005 είχε χάσει τον 17χρονο γιο του, ο οποίος είχε πέσει νεκρός πάνω στο παιχνίδι με όπλα με τον 15χρονο αδερφό του.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Τα δύο παιδιά αποφάσισαν να αναπαραστήσουν μια σκηνή ληστείας, χρησιμοποιώντας την καραμπίνα του πατέρα τους.

Ο 15χρονος είχε αναλάβει το ρόλο του ιδιοκτήτη καταστήματος που δεχόταν δήθεν επίθεση από ληστή.

Ωστόσο ένα φυσίγγιο που είχε ξεχαστεί στη θαλάμη της καραμπίνας ήταν αρκετό για να καταλήξει το παιχνίδι σε …τραγωδία.

Ο τραγικός θάνατος του 17χρονου είχε προκαλέσει σάλο και νέες συζητήσεις για το θέμα της οπλοχρησίας.

Η οικογένεια, που έχει ακόμα τρία παιδιά, δύο αγόρια κι ένα κορίτσι, θρηνεί τώρα για το χαμό του πατέρα, με αφορμή ένα άλλο παρεξηγημένο “γνώρισμα” του νησιού μας, αυτό του “Κρητικού καπετάνιου”…

πηγη cretalive.gr