in

“Αυτά τα Χριστούγεννα ήταν τα τελευταία που είχαμε μαζί μας τον πατέρα μας”

Αυτά τα Χριστούγεννα ήταν τα τελευταία που είχαμε μαζί μας τον πατέρα μας. Αμέσως μετά ταξίδεψε ήσυχος για να συναντήσει την πρεσβυτέρα του στην αιωνιότητα, αφού μας αποχαιρέτησε όλους. Ο παπα Γιάννης, πιστεύομε πώς ιερουργεί πλέον στο ουράνιο Θυσιαστήριο.
Μέσα στο πένθος μας για την απώλεια της φυσικής παρουσίας του, απευθύνομε ολοκάρδιες ευχαριστίες προς :

  • τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμο ποὺ προέστη της εξοδίου ακολουθίας και προέπεμψε, με λόγο εκκλησιαστικό και πατερικό, τον γηρεότερον εφημέριον της επαρχίας του, τον οποίον συνέτρεξε καθ’ όλην την περίοδο της δοκιμασίας του και για τον οποίο προσευχήθηκε ολονυκτίως την 28η προς 29η Δεκεμβρίου.
  • τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο, που έσπευσε από τη Μητρόπολή του για να παραστεί στην κηδεία και να συμπροσευχηθεί μαζί μας.
  • τον αιδεσιμότατο εφημέριο Μ. Παναγίας Νεαπόλεως π. Μανώλη Λυράκη για την προσωπική φροντίδα του κοιμηθέντος και την αφιερωματική στη μνήμη του πρωινή θεία λειτουργία της 29ης Δεκεμβρίου
  • τις δεκάδες των ιερέων που έφθασαν από όλη την επαρχία, για να επισφραγίσουν με κάθε τρόπο την εκτίμηση, το σεβασμό και την αγάπη προς τον πατέρα μας.
  • τα εκκλησιαστικά συμβούλια των ενοριών Κοιμήσεως Θεοτόκου Μιλάτου, Τ. Σταυρού Νοφαλιά, Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βουλισμένης καὶ Αγ. Γεωργίου Νεαπόλεως,
  • τον ιερό Σύνδεσμο κληρικών της Μητροπόλεώς μας και
  • τον Πολιτιστικὸ Σύλλογο Βουλισμένης για τα ψηφίσματα που δημοσίευσαν,
  • τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό για την παρουσία του
  • τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Μιχάλη Κερούλη, Μιχάλη Σγουρό, Νίκο Αφορδακό, Κων/νο Καστελλιανάκη, Γεωργία Πολυχρονάκη, Κωστή Κοκκίνη.
  • τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης που παρέστησαν.
  • τον Διοικητή του Νοσοκομείου Νεάπολης κ. Ν. Παντιέρα
  • τους συγγενείς, φίλους και πρώην ενορίτες του εκλιπόντος που συνέρρευσαν στο Ναό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας για να εκφράσουν το σεβασμό και την αγάπη τους στο πρόσωπο του.
  • τους συγγενείς και φίλους που ευχήθηκαν από μακριά με διάφορους τρόπους για την ανάπαυση της ψυχής του
  • όλους όσους κατέθεσαν διάφορα χρηματικά ποσά σε ευαγή ιδρύματα στη μνήμη του πατέρα μας.

Κλείνοντας τούτο το μικρό σημείωμα θεωρούμε υποχρέωσή μας μια ιδιαίτερη αναφορά στο Διαλυνάκειο Νοσοκομείο-Κ.Υ. Νεάπολης, όπου ο πατέρας μας δέχτηκε “καθ’ υπερβολήν” και επί μακρόν τις εξαιρετικές υπηρεσίες ιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και διοίκησης, που απέδειξαν ότι στη μίζερη εποχή μας το λουλούδι της ανθρωπιάς και της προσφοράς στο συνάνθρωπο εξακολουθεί να ανθίζει εις πείσμα των καιρών . Οι Ιατροί Ελένη Μακρή, Αλέξανδρος Χαρασανάκης,  Νικόλαος Ξηρουχάκης, Τάνια Καπίκη, Κώστας Καραταράκης  με επαγγελματισμό, εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς και κυρίως ανθρώπινα συναισθήματα διαχειρίστηκαν τα θέματα της υγείας του, και εξάντλησαν κάθε μέσον για να βελτιώσουν την καθημερινότητα του, ιδιαίτερα το τελευταίο δεκαήμερο της ασθενείας του, όταν η επιδείνωση της υγείας του τον ανάγκασε να παραμείνει στο νοσοκομείο. Τους εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και τον σεβασμό μας. Με τον ίδιο ζήλο οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, Πόπη, Ρένα, Βαγγελιώ, Φωτεινή, Κρίστι, Ειρήνη, Μαρία, Κωνσταντίνα, Μιχάλης, Σοφία, Βιβή, Μαρία, Ευαγγελία, με περισσή ευαισθησία προσπάθησαν να απαλύνουν την ταλαιπωρία του των τελευταίων ημερών. Οι ευχαριστίες μας θα είναι διαρκείς. Ευχαριστούμε τέλος το διοικητικό προσωπικό για την προθυμία και την εξυπηρετικότητά του.
Οι οικογένειες
Εμμανουὴλ Ι. Φούσκη
Κωνσταντίνου Ι. Φούσκη